|

İstismarcı 6 uzmana iyi hal indirimi

Bingöl’de görülen ‘utanç davası’na iyi hal indirimi damga vurdu. 16 yaşındaki E.A.’ya istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 8 uzman çavuştan 6’sı 1 ile 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. 2 uzman çavuş ise beraat etti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Monday
Güncelleme: 20:14 - 29/03/2015 Sunday
Yeni Şafak

Bingöl'de 'çocuğa istismar'da bulundukları iddiaa edilen 6 askere iyi hal indirimi uygulandı. 16 yaşındaki E.A. adlı kız çocuğuna, 2011'den 2013 yılına kadar değişik tarihlerde istismarda bulundukları öne sürülen 8 uzman çavuşun davası karara bağlandı.



32 YIL HAPİS İSTENİYORDU


27 Mart tarihinde görülen duruşmada Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi, mağdurenin çocuk olmasını, cinsel amaçlı suçun değişik zamanlarda birden fazla kez işlenmesini dikkate alarak davayı sonlandırdı. Mahkeme heyeti, “çocuğun basit cinsel istismarı” ve “reşit olmayanın rızasıyla istismar” suçunu işledikleri sabit görülen sanıklardan uzman çavuşlar M.K. ve H.Y.'ye 1 yıl 3 ay, S.K.'ya 1 yıl 10 ay 15 gün, M.T.'ye 2 yıl 6 ay, İ.Y.'ye 6 yıl 8 ay, Y.A.'ya 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar gibi 'iyi hal' indiriminden faydalanan Y.A.'ya verilen ceza 7 yıl 3 ay 15 güne indirildi. Mahkeme, diğer sanıklar K.U. ile O.G. hakkında ise beraat kararı verdi. Sanıklar hakkında iddianamede, 10 ila 32 yıl arasında hapis cezası isteniyordu.



TSK İLE İLİŞİKLERİ KESİLMİŞTİ


Hatırlanacağı gibi Bingöl'deki utanç davası kamuoyuna yansıyınca harekete geçen Jandarma Genel Komutanlığı, 8 uzman çavuşun Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğinin kesildiğini açıklamıştı. Sanıkların tutuksuz yargılanması uzun süre tartışma konusu olmuş, davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile barolar müdahil olmuştu.


#cinsel istismar
#mahkum
#mahkeme
#hapis
#iyi hal indirimi
9 years ago