|

İtfaiye fezlekesi peteğe saklanmış

İstanbul İtfaiyesi''ne yönelik rüşvet operasyonunun eksik bırakılan fezlekesi, Organize Şube Müdürlüğü''ndeki bir odanın kalorifer peteğinin arkasında bulundu. Komiser M.A. ve Emniyet Amiri S. G. açığa alındı.

Yusuf Doğan
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:28 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İtfaiye fezlekesi peteğe saklanmış
İtfaiye fezlekesi peteğe saklanmış

İstanbul İtfaiyesi''ne yönelik başlatılan ''Rüşvet operasyonu''nun fezlekesi İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'ndeki bir odanın kalorifer peteğinin arkasında buludu. 14 Nisan 2012 günü başladı. Ocak 2014''de göreve yeni başlayan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcının talimatı üzerine çalışmaya başlarken, talimat verilen dosyalar şubede bulunamadı.

KALORİFERİN ARKASINDA

Organize polisi, dosyayı tüm bilgisayarlar ve arşivde aradı. 17 Aralık Operasyonu sonrası görevden alınan ekibin giderken sildiği birçok dosya gibi bu dosyanın da silinmiş olduğu belirlendi. Daha sonra ise, şubede dekoratif bir kabinin içinde bulunan kalorifer peteğinin arkasına saklanmış bir dosya bulundu. Dosyanın itfaiye rüşvet soruşturmasına ait olduğu tespit edildi.

GÖRÜŞMEYE DEVAM

Bunun üzerine dosya baktığı belirlenen ancak 17 Aralık sonrası tayini çıkan Komiser M.A. bilgi alınması amacıyla şubeye çağrıldı. M.A., flaş diskinde dosyanın tamamının kopyası bulunduğunu söyledi. Dosyayı kopyalayıp şube dışına çıkarması emrini tayini çıkar çıkmaz Emniyet Amiri S.G.''den aldığını söyleyen M.A., Savcı Baytekin ile soruşturma hakkında görüşmeye devam ettiğini de belirtti. Tayinleri çıktığı halde, operasyon dosyasını gizleyerek kendi başlarına çalışma yürüten komiser M.A. ile Emniyet Amiri S.G. açığa alındı.

ÖZELLİKLE BEKLENDİ

Öte yandan Nisan 2012 yılında başlayan dinlemelerde 3 ayda bile operasyon için gerekli veriler elde edilmesine rağmen 17-25 Aralık süreci beklenerek aynı kişilerin aynı suçu defalarca işlemesine göz yumulduğu yani ''suç biriktirildiği'' belirlendi.

10 yıl önce