|

İTÜ'lü öğrencilerden Budist tapınağı için 10 bin imza

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca’nın, öğrencilerden gelen cami isteğini değerlendirerek İTÜ’ye cami yapılacağını duyurmasının ardından İTÜ’lü öğrenciler “Budist tapınağı istiyoruz” diyerek imza kampanyası başlattılar.

Yeni Şafak
21:43 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:56 - 28/03/2015 Cumartesi
Diğer

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Mehmet Karaca'nın, öğrencilerden gelen cami isteğini değerlendirerek İTÜ'ye cami yapılacağını duyurmasının ardından İTÜ'lü öğrenciler “Budist tapınağı istiyoruz” diyerek Change.org'da imza kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 6 bin kişi destek verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, İTÜ24'ün sorularını yanıtladı.



“Stratejik planın içinde kampüse cami yapılması gibi bir plan var mı?” sorusunu, “Var tabii. Her türlü plan var. Sadece cami de değil, isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin” diye cevapladı. Bu cevabı ardından İTÜ'lü öğrenciler 'Budist tapınağı' istediklerini belirtti. Öğrenciler, “Rektörümüz Mehmet Karaca İTÜ'ye yeterli sayıda istek geldi diye cami yapacak. Ve istek olursa her şeyi yapacağını beyan etti. Biz de Budist tapınağı istiyoruz” diyerek imza kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 10 bin kişi destek oldu.



Cami için 20 bin imza


Öte yandan, okulda cami isteyen öğrenciler de, isteklerinin karşılanması için imza kampanyası başlattı. Şuana kadar 20 bin kişi imza kampanyasına destek oldu.



#İTÜ
#cami
#Budist tanıpağı
#imza kampanyası
9 yıl önce