|

İzahat ver

Türkiye''yi tehdit eden açıklamalarda bulunan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz al-Duwaikh bakanlığa çağrıldı. Büyükelçi''den yaptığı açıklamalar ve F-16 pilotunun darp edilmesiyle ilgili izahat istendi. Büyükelçi, ''Diplomatlar sınır dışı edilirse yatırımlar durur'' demişti.

İha
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İzahat ver
İzahat ver

Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz al-Duwaikh, F-16 pilotu Kurmay Yarbay Hakan Karakuş''u darp etme olayının ardından Dışişleri Bakanlığı''na çağrıldı. Büyükelçi, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Kuveyt Büyükelçisi, Türkiye''ye yönelik yaptığı açıklamaları ve Kurmay Yarbay Hakan Karakuş''un Kuveytli diplomatlar tarafından darp edilmesiyle ilgili olarak bakanlığa izahat verdi.

BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara''da F-16 pilotu Türk subayı öldüresiye dövdüğü iddia edilen Kuveytli diplomatın sınır dışı edileceği haberlerinden sonra Türkiye''yi tehdit eden Kuveyt Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh''in bakanlığına çağrıldığını söyledi. Yaşanan olayın ardından Kuveytli Askeri Ataşe Amad Ali Almohaid''e sahip çıkan ve diplomatın sınır dışı edilmesi durumunda Kuveytli yatırımcıların Türkiye''yi terk edeceği tehdidinde bulunan büyükelçiyi Bakanlığa çağırdıklarını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gereğinin yapılacağını belirtti.

YATIRIMLAR DURUR

Kuveyt Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh, olay sonrası bir gazeteye yaptığı açıklamalarda, ''Burada birçok yatırımımız var. Mahkeme kararı olmadan sınır dışı edildiği duyulursa, Kuveytli yatırımcılar Türkiye''den ayrılacaktır. Çünkü bu ülkeye güvenemeyecekler'' demişti. Büyükelçinin bu açıklaması büyük tepkiye neden olmuştu. NATO''da görevli F-16 Pilot Binbaşı Hakan Karakuş, içinde eşi ve çocuğunun da bulunduğu otomobili ile trafikte seyir halindeyken, tartıştığı Kuveytli dört diplomat tarafından darp edilmiş, Karakuş''un darp edildiğini gören vatandaşlar olaya müdahale etmişti.

Tahammül edemeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında büyükelçinin bakanlığa çağrıldığı bilgisini verdi. Çavuşoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk''ün damadı olan Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş''un Kuveytli diplomatlar tarafından darp edilmesinin tahammül edilemeyecek bir olay olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, ''Pilotumuzun resimlerini gördük, buna hiç kimse tahammül edemez. Gerekli izahatı istedik. Adli makamlar soruşturmayı yürütüyor. Gereği neyse yaparız'' dedi.

10 yıl önce