|

İzlerken gözlerim yaşardı

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:13 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde hapis yatan babasının iade-i itibar davası için mücadele eden bir adamın dramını anlatan “Bizim Hikaye” filmini izledi.



TÜM EKİBİ KUTLUYORUM


Önceki akşam Üsküdar'da bulunan bir alışveriş merkezindeki sinemada filmi izleyen Erdoğan, “1980 darbesi, darbe öncesi nesillerin hangi çilelerle yetiştiği ve darbeden sonra çekilenler, fikir, düşünce noktasında o günün özgürlükler tablosunu ortaya koyması bakımında çok çok önemli buldum. Gerçekten yeri geldi gözlerim yaşardı. Çünkü İbrahim Akıncı'nın salt bir hücreye atılma değil aslında havuzun içerisinde o sedire geçmesi olayı veya o betonda kalması olayı yaşadığımız olaylardı. Bundan dolayı burası çok çok anlamlı buluyorum. Buna benzer nice gençlerimiz hayatlarını maalesef zindanlarda kaybetti.



Zindanların dışında, 'iki bir taraftan, iki bir taraftan' dediler. Bunu böyle bir filmle ortaya koyması bakımından gerek senaristlerini, gerek yapımcılarını, gerekse bu filmde rol alan tüm arkadaşları kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu filmin yapımına katkısı olanlara da şahsen, özgürlük mücadelesi verenler adına da teşekkürediyorum” dedi.


#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Bizim Hikaye
9 yıl önce