|

İzmir- Ankara karayolunda ulaşıma fırtına engeli

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken çatıları uçtu, ağaçlar, elektrik direkleri devrildi.

Yeni Şafak
15:56 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 13:58 - 1/02/2015 Pazar
DHA
İzmir- Ankara karayolunun Seramiksan Fabrikası karşısındaki köprülü kavşak ile Çepnidere Kavşağı arasındaki bölümü tedbir amacıyla çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Turgutlu'da iki gündür etkili olan ve bugün saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli fırtına onlarca evin çatısının uçmasına, ağaçların devrilmesine neden oldu. Fırtına İzmir-Ankara karayolununda trafiğin aksamasına da neden oldu. Karayolunun Seramiksan Fabrikası karşısındaki köprülü kavşak ile Çepnidere Kavşağı arasındaki bölümünde refüjdeki dört elektrik direği ile trafik lambaları devrildi. Saat 14.00 itibariyle tedbir amacıyla kapatılan yolda trafik yan yollardan verilirken, Gediz Elektrik Dağıtm A.Ş. (GEDAŞ) ekipleri devrilen aydınlatma direklerinin kaldırılması için olay yerine çağrıldı. Belediye ekipleri de devrilen sinyalizasyon lambalarını kaldırıp, yerine uyarı levhaları koydu.

Öte yandan Irlamaz Vadisi'ndeki ağaçlar da fırtınadan devrildi. Vadidekeli 30 metrelik direk üzerinde bulunan dev Türk Bayrağı da yırtılırken, Turgutluspor Kulüp Binası önündeki otoparkın çatısı da uçtu. İtfaiye, belediye ve polis ekipleri, ilçe genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için tedbir alırken, vatandaşlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

 
#izmir ankara yolu
#manisa lodos
#izmir lodos
9 yıl önce