|

PKK bombacısı eyleme giderken yakalandı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, polisin takibi sonucunda durdurulan otomobilde 14 kilogram patlayıcı madde ile 1 adet tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan kişinin PKK üyesi olduğu ve bombalı eyleme giderken yakalandığı belirtildi.

Yeni Şafak
12:06 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:24 - 2/07/2015 Perşembe

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine takibe aldıkları bir otomobili Akçay Caddesi üzerinde trafiği keserek durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 14 kilogram patlayıcı madde ile 1 adet tabanca ele geçirildi. Araçta bulunan ve ismi açıklanmayan 1 şüpheli gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



Yakalanan kişinin terör örgütü PKK üyesi olduğu, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir süredir takip edildiği öğrenildi.



Terör örgütüne 2010 yılında katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki kamplarda eğitim gördüğü iddia edilen G.S'nin, bir süre önce Türkiye'ye giriş yaptığı ve örgüt tarafından "bombalı eylem" için İzmir'e yönlendirilmesi üzerine 5 gün önce kente geldiği ihtimali üzerinde duruluyor.



Patlayıcıyı teslim aldıktan sonra minibüsle eylem için hedef seçtiği Gaziemir ilçesine gittiği öne sürülen G.S'nin, kendisini takip eden polisler ve destek sağlayan asayiş ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi.



G.S'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.



Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önünde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsü durduran polis ekipleri, araçta bulunan G.S'yi etkisiz hale getirmiş, zanlının çantasında 14 kilogram patlayıcı ve bir tabanca ele geçirilmişti.


#İzmir
#patlayıcı
#bomba
9 yıl önce
default-profile-img