|

İzmir'de canlı bomba C-4 patlayıcı ile yakalandı

Cihan
00:00 - 17/06/2012 Pazar
Güncelleme: 15:33 - 17/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
İzmir'de canlı bomba C-4 patlayıcı ile yakalandı
İzmir'de canlı bomba C-4 patlayıcı ile yakalandı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, polisin takip ettiği şüpheli bir kişinin üzerindeki çantada 1 kilo 950 gram C-4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Olay, bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi.

Gaziemir Evka-7 Mahallesi çıkışındaki yollar olay sırasında trafiğe kapatıldı. Bomba imha uzmanı ekipleri, çanta içerisinde 1 kilo 950 gram ağırlığında C-4 plastik patlayıcı ele geçirdi. Patlayıcıyı, polisin takip ettiği bir kişinin attığı ve kaçmak isterken yakalandığı öğrenildi. Zanlının, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka Hizmet Binası'nda bulunan Terörlü Mücadele Şube'sinde sorguya alındığı öğrenildi.

Olayın adından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, canlı bomba olma ihtimalin çok yüksek olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilkay, İzmir'in büyük bir facia yaşayabileceğini belirterek “Konu çok yeni, arkadaşlar çalışıyorlar. Detaylı bilgi vereceğiz. Canlı bomba ihtimali yüksek, patlayıcının muhteviyatı C-4, 1 kilo 950 gram civarında.” dedi. Şüpheli kişinin takip edildiğini söyleyen Bilkay, “Arkadaşların üstün başarısıyla ele geçirildi. Bu İzmir polisinin başarısıdır. 1 kişi gözaltına alındı. Şu anda olay yeni, biz bu olayın polisin başarısının memnuniyetini yaşıyoruz. Allah korudu, İzmir büyük bir facia yaşayabilirdi.” diye konuştu.

Gözaltına alınan kişinin PKK bağlantısının olduğunu kaydeden Bilkay, detaylı bilgi verileceğini sözlerine ekledi.


12 yıl önce