|

İzmir'de silahlı kavga: 3 yaralı

Cihan
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 09:07 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
İzmir'de silahlı kavga: 3 yaralı
İzmir'de silahlı kavga: 3 yaralı

İzmir'in Alsancak semtinde bir eğlence merkezinin önünde yaşanan silahlı kavgada biri ağır 3 kişi yaralandı. Ağır yaralanan gencin sahilde arkadaşıyla birlikte yürüyüş yaptığı ve maganda kurşununa hedef olduğu öğrenildi. Olayda ayrıca eğlence merkezinde bulunan bir müşteri ile merkezde çalışan bir garson da kurşunlara hedef olarak yaralandı. Bölgede yaklaşık 10 mermi kovanı bulundu. Polis, silah kullanan zanlıları arıyor.

Olay, gece saat 03.30 sıralarında Alsancak semti 1. Kordon'da bulunan bir eğlence merkezinin önünde meydana geldi. İddiaya göre bir grup genç ile eğlence merkezinde çalışanlar arasında "mekana girme" konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kimliği belirsiz bir kişi tabancasını çekerek sağa sola rastgele ateş açtı. Bu sırada olayın yaşandığı eğlence merkezinin karşısında sahilde kız arkadaşıyla dolaşmaya çıkan İlhan Karaduman (21), magandanın silahından çıkan kurşunla sağ omuzundan vurularak ağır yaralandı. Silahtan çıkan kurşunlarla ayrıca eğlence merkezinde müşteri olarak bulunan Yılmaz Diktaş (32) sırtından, merkezde gorsan olarak çalışan S. K. (32) ise sağ elinden vurularak yaralandı. Silah kullanan kimliği belirsiz kişiler olay sonrası ticari taksiye binerek kaçtı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan İlhan Karaduman ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Yılmaz Diktaş Alsancak Devlet Hastanesi'ne, S.K. ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Karaduman'ın sağlık durumunun ciddi olduğu, diğer iki yaralının ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Hastanede tedavisi yapılan garson S. K. daha sonra ifadesi alınmak üzere Alsancak Polis Merkezi'ne getirildi. Olayda silah kullanan zanlı veya zanlıların yakalanması için operasyonlar sürüyor. Bölgeyi inceleyen Olay Yeri İnceleme ekipleri, yaklaşık 10 adet boş kovan buldu. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

15 yıl önce