|

Kabataş kazasının detayları ortaya çıktı

Kabataş'ta, 1 Ağustos 2014’te kullandığı belediye otobüsü ile vapur iskelesine girerek 9 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen 55 yaşındaki şoför Eyüp Er hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Yeni Şafak
11:31 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:38 - 4/03/2015 Çarşamba
Diğer

Üniversite öğrencisi Kübra Dere’nin bacağının kesilmesine neden olan kazada verilen bilirkişi raporunda Eyüp Er’in asli derecede kusurlu olduğu, kazada başka kimsenin kusur ve ihlalinin bulunmadığı belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle anlatıldı:


Habertürk'te yer alan habere göre, şüpheli sürücü Eyüp Er, kullandığı İETT otobüsü ileKabataş İskelesi otobüs peronlarında yolcu alarak hareket ettiği sırada hâkimiyetini kaybetti. Taşıt yolu üzerinde bulunan Süleyman Durmaz’a ait taksiye çarparak yön değiştiren otobüs, iskele önünde bekleyen Şerif Akpınar’a ait başka bir taksiye çarparak sürükledi. Demir parmaklıkları kırarak denize doğru seyretti. Bu sırada tekrar yön değiştirerek İDO İskelesi yönüne doğru hareket eden otobüs, iskelede bekleyen Kübra Dere, Recep Özsoy, Mine Küçük ve Neşe Ateş’e çarptıktan sonra kafenin duvarına çarpıp durdu. Bu çarpma esnasında Eyüp Er’in kullandığı otobüs içerisinde yolcu olarak bulunan Elif Balkeser, Mehmet Yavuz Karaduman, Selin Samur, Didem Akıncı, Berkan Hasan Güçin ve Sedat Kesim de yaralandı. İddianamede, şikâyetçi Kübra Dere, Elif Balkeser, Recep Özsoy ile Sedat Kesim’in basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte yaralandıkları ifade edildi. Berkan Hasan Güçin, Selin Samur, Didem Akıncı, Mine Küçük, Mehmet Yavuz Karaduman, Neşe Ateş’in ise hafif yaralandıkları kaydedildi. Şüpheli Eyüp Er’in “Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi.

#kabataş kaza
#kabataş facia
#kabataş ido kaza
9 yıl önce
default-profile-img