|

Kabataş-Mecidiyeköy arası 9 dakikaya iniyor

Kabataş - Mecidiyeköy arasını 9 dakikaya indirecek metro hattının temeli atıldı. Darphane, Beşiktaş, Kabataş istasyonlarından oluşacak hat 455 milyon dolara mal olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:46 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 7 kilometrelik 3 istasyonlu Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı'nın temelini attı. Kabataş- Mecidiyeköy arasını 9 dakikaya indirecek olan metro hattının Mecidiyeköy'de düzenlenen temel atma töreninde konuşan Topbaş, Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu'nun devamı olduğunu söyledi. Mahmutbey'e uzanan hattın 2017'de tamamlanacağını, bu hattın ise 2018 yılının ortalarında hizmete alınacağını anlatan Başkan Topbaş, “Böylece İstanbul'un en yoğun hareketliliğin yaşandığı bölgede 18 istasyonlu 24,5 kilometrelik dev bir metro hattı olacak” dedi.



455 MİLYON $'A MAL OLACAK


Darphane, Beşiktaş, Kabataş istasyonlarından oluşacak hattın 455 milyon dolara mal olacağını ve saatte tek yönde 70 bin yolcu taşıyacağını anlatan Başkan Topbaş, bu metronun da diğerleri gibi makinist olmadan çalışacak kadar teknolojik olduğunu söyledi. Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı'nın devamı olan hattın tamamlanmasıyla günlük 700 bin kişinin bu metroyu kullanabileceğini ifade eden Topbaş, bütün toplu ulaşım araçlarını birbirine bağlantılı hale getirdiklerini söyledi.



#Kabataş-Mecidiyeköy
#metro
#istanbul
9 yıl önce