|

Kabinede iki kadın bakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı. Kabinede iki kadın bakan yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı oldu.

Yeni Şafak
13:54 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 14:13 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı. Kabinede iki kadın bakan yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarıoldu.



Sema Ramazanoğlu kimdir?

AK Parti'nin kurucularından Denizli milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte ilk kez 1 Kasım seçimleri için milletvekili adayı gösterilmesini, "başörtüsü mücadelesinin taçlanması" olarak gördüğünü söylemişti.




Fatma Güldemet Sarı kimdir?

Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. Sıra milletvekili adayı oldu. 2012 – 2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız devam etti.










#kadın bakanlar
#yeni kabine
#kabine kadın
#kabine açıklandı
#64. kabine
8 yıl önce