|

Kaçış ustaca planlanmış

Uyuşturucu baronu Doğan Alagöz’ün filmlere konu olacak kaçış hikayesinin ayrıntıları netleşiyor. Yargıtay'dan gelmiş gibi fakslanan tahliye ilamının, görevlileri yanıltmak için vardiya değişimine 10 dakika kala cezaevine gönderildiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 20:55 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

'Uyuşturucu Doktoru' ve 'Sentetik baron' lakaplarıyla tanınan Doğan Alagöz'ün 2010'da İkitelli İSTOÇ'taki uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen deposuna yapılan operasyonda 47 bin extacy hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirildi. Tutuklanan Alagöz yargılama sonunda 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 19 Şubat 2013'te 12 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. Yargıtay Alagöz'ün cezasını 2014'te onadı. Alagöz Silivri 4 Nolu Cezaevi'nde cezasını infaz ederken 16 Ocak'ta cezaevine Yargıtay 10. Ceza Dairesinden geldiği görülen bir faks geldi.



2 BUÇUK SAATTE TAHLİYE


Faks vardiya değişim saati olan 17.00'ye 10 dakika kala gönderildi. Faksta, Alagöz'ün tahliye edilmesi gerektiği yazıyordu. Üstüne üstlük faksı çeken kişiler Yargıtay'dan arıyormuşçasına cezaevini arayıp faksı kendilerinin çektiğini teyit etti. Vardiyası bitmek üzere olan ceza infaz memuru UYAP'a bakmadan gelen tahliye ilamını işleme koydu. Bunu üzerine Doğan Alagöz 19.20'de cezaevinden tahliye edildi.



HTS KAYDI İNCELENİYOR


Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma başlatıldı. Soruşturma geçiren memurların ve Alagöz'ün ailesinin son 6 aya ait HTS kayıtlarının inceleneceği ve Emniyet'in de cezaevi çıkış görüntülerini istediği öğrenildi.



2017'ye kadar yatacaktı


Alagöz yakalandığı zaman firardan 2 yıl hapis istemiyle dava açılacağı, ancak firardan dolayı infazının yanmayacağı sadece cezasının kalan kısmını yatacağı öğrenildi. 5 yıldır cezavinde bulunan baron 2017'de tahliye olacaktı.










#hapis
#firar
#Doğan Alagöz
9 yıl önce