|

Kadına şiddete karşı seferberlik

Başbakan Davutoğlu, Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesini lanetleyerek, şiddet gören kadınlar için seferberlik başlattıklarını açıkladı. “Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kadına uzanan eller kırılsın” diyen Davutoğlu, Antalya’da dün açılan gençlik merkezine Özgecan Aslan’ın isminin verileceğini söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 16/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:42 - 15/02/2015 Pazar
AA
AK Parti Antalya İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi ve 152 tesisin toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin’de hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünün herkesin yüreğini dağladığını söyledi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

Bu hunharca saldırıyı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert şekilde müdahalede bulunacağına inanıyorum. Annesi muhterem Songül hanım ile telefonla görüştüm, taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için Antalya’da açılan gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız.

KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN

(Salondakilerin “Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları üzerine) Özellikle erkeklerin bu sloganı yaymasını istiyorum. Kadına uzanan eller kırılsın, kim uzatırsa uzatsın kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız, bu elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Biz Toroslar’ın zirvesinde analarımızdan bu kültürü alarak büyüdük. Rahmetli anam derdi ki, ‘erkeğin kötüsü kadına el uzatır, kadının kötüsü de çocuğa’. Biz kadınlarımızı da çocuklarımız da koruyacağız, bu kültürü yaygınlaştıracağız.

HEPİNİZ EŞLERİNİZLE KATILIN

Annesini doğum sırasında kaybeden biri olarak en asli görev annelerimizi, kadınlarımızı koruma görevidir. Kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ediyoruz. AK Parti kadın teşkilatları, bütün Türkiye’de şu andan itibaren kadına yönelik şiddet konusunda seferberlik halindedir. Sizinle birlikte gelin güzel bir kampanya başlatalım. Ben ve eşim, bugünden itibaren kadına yönelik şiddet konusunda kapsamlı bir seferberlik başlatıyoruz. Sizler de buna eşlerinizle katılın. Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için, kadınlarımız seslerini yükseltmeli, ayağa kalkmalı. Kadına uzanan eller kırılsın.

TÜM SALON FATİHA OKUDU

Özgecan Aslan ve şiddet mağduru tüm kadınlar için Fatiha okumaya davet ediyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Biz evlat acısına, annelerin acısına son vermek için ülkemizi boydan boya bir kardeşlik coğrafyası haline getirmek için boydan boya çalışıyoruz. Bu bizim için en temel hedeftir. Çözüm süreciyle kastettiğimiz, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün bir Türkiye’nin kardeş olmasıdır.

SİZİN GÜVENLİĞİNİZ NAMUSUMUZ

Bacılarıma hitaben söylüyorum, size uzanan el, bir fiske dahi bizim yüreğimizde atom bombası etkisi yaratır. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur. Bundan sonra da her türlü tedbiri alarak, her türlü çalışmayı yaparak, bu hunharca cinayeti işleyenleri bugün adalete teslim ettiğimiz gibi, bunlara ‘dur’ diyeceğiz.

Alanya’ya üniversite müjdesi

Davutoğlu, Türkiye’nin dönem başkanlığındaki G 20 Liderler Zirvesi’nin Antalya’da gerçekleştirileceğini hatırlatarak, yılda 13 milyon turistin ziyaret ettiği ilin böylece bir kez daha dünya gündemine geleceğini bildirdi. Başbakan Davutoğlu, “Antalya’da bugün 350 milyonluk 151 tesis açıyoruz. Antalya ile Konya’yı Torosları aşarak hızlı trenle buluşturup oradan Nevşehir’e, Kayseri’ye uzatacağız. Aşılmaz denilen Toroslar, Antalya’ya, Akdeniz’e kavuşacak” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, Antalya’nın Alanya İlçesi’ne yeni bir üniversite kurulacağını, kısa zamanda üniversitenin bitirileceği müjdesini de verdi.


Antalya’da kara günler geride kaldı 

Davutoğlu, yerel seçimlerde Antalya’nın Menderes Türel’e verdiği desteğe teşekkür ederek, artık Antalya’da kara günlerin geride kaldığını söyledi. “Çalışmadan bira festivalleri tertipleyen belediye başkanları geçmişte kaldı” diyen Başbakan Davutoğlu, Antalya’nın dağlarında, kenarında, kıyısında hizmet almamış hiçbir yerin kalmayacağını belirtti. Davutoğlu hada sonra 365 milyon liralık 152 tesisin açılışını yaptı.


Kaybolan yılları telafi edeceğiz

Başbakan Davutoğlu, hizmet için gece gündüz çalıştıklarını dile getirerek, “Biz, hizmet kervanında gece gündüz çalışırken, onlar Antalya’ya 5 yıl kaybettirdiler. Şimdi o yılları telafi edeceğiz. Antalya’da CHP’nin kaybettirdiği yılları süratle telafi ettireceğiz” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Biz yerel yönetimleri nasıl idare ettiysek, Türkiye’yi de öyle idare ederiz” dediğini aktaran Davutoğlu, “Siz Antalyalılar, CHP’nin Antalya’da yerel yönetiminden memnun muydunuz, hizmet getirdiler mi? Size verdikleri sözü tuttular mı? Antalya’da bu sözü tutmayanlar, Türkiye’ye verdikleri sözü tutarlar mı? Bırakın Antalya’yı, Türkiye’yi, Şişli’yi idare edemeyenler, bir ilçeyi idare edemeyenler, Türkiye’yi idare edebilir mi? O zaman sakın, önümüzdeki seçimlerde hiçbir tereddüt olmadan, bunlara öyle bir ders verin ki bir daha Antalya’nın, Türkiye’nin huzuruna çıkamasınlar” dedi.


Davutoğlu’nu Antalya’da  katıldığı İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde kadınlar korudu. Davutoğlu’nun kongrede konuşması sırasında etrafında yalnızca kadın koruma polisleri görev yaptı.

#AK Parti
#Ahmet Davutoğlu
#Özgecan Aslan
9 yıl önce