|

Kafes'te iki albay ile bir yarbay tutuklandı

00:00 - 27/11/2009 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 27/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kafes'te iki albay ile bir yarbay tutuklandı
Kafes'te iki albay ile bir yarbay tutuklandı

'Kafes Eylem Planı'yla ilgili olarak daha önce serbest bırakılan ve iki gün önce haklarında yakalama kararı çıkartılan 2 albay ile bir yarbay, tutuklandı. Askerler tutuklanmalarının ardından Beşiktaş İnzibat Bölük Komutanlığı'na götürüldü


İçinde Ermeni cemaatine yönelik saldırı, adaların bombalanması, gibi birçok yasadışı olayın tezgahlandığı "Kafes Eylem Planı" ile ilgili Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülmen ve Yarbay Halil Özsaraç saat 19.00 sıralarında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.


Haklarında yakalama kararı bulunan askerler, adliyedeki işlemlerinin ardından nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Yasa dışı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.


Şahıslar hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından dışarı çıkartıldı. Perde gibi subayların önünde duran görevli erler basın mensuplarının görüntü almaması için uğraş verdi. Görevli erler basın mensuplarına nakil esnasında da görüntü aldırmamaya çalıştı. Tutuklu subaylar Beşiktaş İnzibat Bölük Komutanlığı'na götürüldü.


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan iki albay ve bir yarbay tutuklama kararının ardından Hasdal Askeri Cezaevi'ne götürüldü.


Erakyol, Gülmen ve Özsaraç bir minibüsle önce Beşiktaş'taki İnzibat Bölük Komutanlığı'na götürüldü. Burada işlemleri yapılan şahıslar sivil bir polis aracı nezaretinde Hasdal Askeri Cezaevi'ne götürüldü.

14 yıl önce