|

Kahramanmaraş'ta orman yangını

Kahramanmaraş'ta, Ahir Dağı Kazmabağları mevkisinde, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı.

Aa
00:00 - 17/06/2012 Pazar
Güncelleme: 18:58 - 17/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Kahramanmaraş'ta orman yangını
Kahramanmaraş'ta orman yangını

Kahramanmaraş'ta, Ahir Dağı Kazmabağları mevkisinde, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz, iş makineleri, 2 helikopter, 1 uçak ile Kahramanmaraş Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile çok sayıda iş makineleriyle müdahale ediliyor.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, AA muhabirine, yangını söndürmek için bütün ekiplerin seferber olduğunu söyledi. Yanan bölgelerin kentin akciğeri konumunda olduğunu ifade eden Gediklili, şöyle konuştu:

'Çıkış nedenini araştırdığımız yangın bizi üzdü. Burası kentin oksijen deposudur. Bütün ekiplerimiz olay yerinde. Yangını kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor. Yanan alanın ne kadar olduğunu şu anda bilmiyoruz. İş makineleri, arazözler, itfaiye araçları, vatandaşlarla birlikte herkes bu yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ediyor.'

İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Bölgeye gelen Vali Şükrü Kocatepe, çalışmaları yerinde izledi, ilgililerden bilgi aldı.


-YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI-

Kahramanmaraş'ın Ahir Dağı Kazmabağları mevkisinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Üç noktada çıkan ve nedeni araştırılan yangında sabotaj ihtimalinin ağır bastığını ifade eden Gediklili, 'Yangın büyük çoğunlukla kontrol altına alındı. Bazı yerlerde rüzgarın etkisiyle kısmen devam ediyor. Yoğun duman, rüzgar var. Belirli yerlerde alev sönüyor, tekrar başlıyor. Arkadaşlarımız sahada gayret gösteriyor. Üst bölgelere iş makinelerini gönderemiyoruz. Arazözler eşliğinde hortum sererek müdahale ediliyor. Üç helikopter, belirlenen noktalara, nokta atışı yapıyor. Zannediyorum bir saate kadar yangın söner. Soğutma çalışmaları devam ediyor.'

Gediklili, ilk belirlemelere göre, 10 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü sözlerine ekledi.


12 yıl önce