|

Kalpazan toplantısına polis baskını

Antalya’dan İstanbul’a numune sahte 100 Dolarlık banknotları almaya gelen kalpazan şebekesinin 8 üyesi Aksaray’da bir kafede toplantı düzenledi. Toplantıyı basan mali polis, numune olarak basılan sahte 4 bin 400 ABD Doları ile dolarların basımında kullanılan dijital para kalıplarının bulunduğu flaş disk ve 1 adet CD ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
11:19 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:24 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kalpazan şebekesinin İstanbul ve Antalya gruplarının Aksaray Akdeniz Caddesi’nde bulunan Y…. Kafede toplantı yapacakları bilgisine ulaştı.


O TOPLANTIYI POLİS BASTI

Kalpazan şebekesinin 8 üyesinin Y….. Kafede düzenlediği toplantıyı mali polis bastı. Yapılan operasyonda, kalpazan şebekesinin Antalya grubunda yer alan Sertaç B., Hasan A. Ve Fatma B. ile İstanbul grubunda bulunan İbrahim Y., Hasan A., Enver K., Aziz K. Ve Murat A. Suçüstü yakalandı.


DİJİTAL SAHTE PARA KALIPLARI ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda, şebeke üyelerinin sahte paraların kalitesini göstermek için numune olarak bastıkları 100’lük banknotlar halinde 4 bin 400 Dolar ile sahte para basımı için özel olarak hazırlanmış dijital para kalıplarının bulunduğu 1 adet flaş disk ile 1 adet CD ele geçirildi.


KALPAZANLAR TUTUKLANDI

Mali polis tarafından suçüstü yakalanan kalpazan şebekesi üyeleri, Sertaç B., Hasan A.,Fatma B., İbrahim Y. Ve Hasan A. Tutuklanırken, Enver K., Aziz K. Ve Murat A. Denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#antalya operasyon
#kalpazan antalya
#kalpazan tutuklama
9 yıl önce