|

Kamer Genç, festival alanını bastı

Cihan
00:00 - 27/07/2009 Pazartesi
Güncelleme: 09:39 - 27/07/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Kamer Genç, festival alanını bastı
Kamer Genç, festival alanını bastı

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Çemişgezek ilçesinde düzenlenen Dut ve Peynir Festivali'ni bastı. Festival alanına gelen Genç, davet edilmediğini belirterek protokole tepki gösterdi. 'Bunun hesabını soracağım' diyen Genç, kendisine hoşgeldin diyerek el uzatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın elini sıkmadı.



Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bu yıl 12.si düzenlenen Dut ve Peynir Festivaline katılmak amacıyla Elazığ'dan helikopter ile Çemişgezek ilçesine gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Elazığ Valisi Muammer Erol'la birlikte Çemişgezek Belediyesi'ni ziyaret etti.



Festival öncesi belediyede bir açıklama yapan Bağış, "Ben sadece Çankaya'yı ve Nişantaşı'nı değil bütün Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşımaya çalışan Hükümetin Bakanıyım. Bizler Türkiye'nin her beldesi her ili ve köyü ile Vanlısı, Siirtlisi, Edirnelisiyle ve Tuncelilisiyle Avrupa Birliği standartlarını yakalayacağız. Çok şükür Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor, geçmişe dönüp baktığımız zaman çok daha demokratik çok daha insan haklarına saygılı çok daha müreffeh çok daha kendinden emin bir ülke durumuna geldik. Ekonomi olarak Dünyanın en büyük 17'in ülkesiyiz. Avrupa da ise en büyük ekonomisi olan 6'ıncı ülkesiyiz. Ayrıca Avrupa'nın en büyük 4'üncü iş veren ülkesiyiz. Biz kendi gücümüzün farkına varırsak ben inanıyorum ki dünya da bizim farkımıza varır. Yeter ki biz kendi değerimizin farkında olalım" açıklamasını yaptı. Bağış, burada kendisine ikram edilen duttan yedi.


Egemen Bağış ve beraberindekiler daha sonra festival alanına geçti. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ve Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız'ın konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Devlet Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Birliği yolunun Diyarbakır'dan değil TBMM'den geçtiğini söyledi. Türkiye'nin her geçen gün ciddi bir şekilde kabuk değiştirdiğini ifade eden Bağış, Türkiye'nin 50 yıl önceki gibi darbelerden sonra başbakanların idam edildiği bir ülke olmadığını söyledi.



KAMER GENÇ, DEVLET BAKANI BAĞIŞ'IN ELİNİ SIKMADI

Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın konuşmasının ardından protokole gelerek festivale davet edilmemesinin büyük bir ayrımcılık olduğunu söyleyen Milletvekili Kamer Genç, Bağış'ın tokalaşmak için uzattığı eli havada bıraktı. Bir süre Bağış ve İstanbul Milletvekiline tepki gösteren Genç, Tunceli Milletvekili olarak festivale davet edilmemesininin hesabını soracağı tehdidinde bulundu.

GENÇ FESTİVAL ALANINI TERK ETTİ

Devlet Bakanı Egemen Bağış ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'a, "Ben bunun hesabını size sorcağım. Siz ayrımcılık yapıyorsunuz. Ben bu ilin milletvekiliyim beni davet etmiyorsunuz. Böyle bir şey olur mu?" dedi. Kamer Genç'e el uzatarak tokalaşmak isteyen Bağış'la tokalaşmayan Genç, daha sonra festival alanını terk etti. Festival alanın dışında bir açıklama yapan Kamer Genç, kendisinin festivale davet edilmemesinin büyük bir ayrımcılık olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Ben bu ilin milletvekiliyim burda festivale davet edilmiyorum. Çemişgezek'e benim yaptığım hizmetler çok. Bunların zamanında yapılan hizmet yok. AKP 7 senedir iktidarda bu memlekete getirdiği bir hizmet yok. Sadece belediye bir takım paralar gelmiş memurların maaşlarını bile ödenmeden kendi keyfleri için harcamışlar." diyerek tepki gösterdi.


Festival ünlü komedyen,Yavuz Seçkinin şovu, sanatçı İzzet Yıldızhan ve Niran Ünsal'ın şarkı ve türküleriyle son buldu.




15 yıl önce