|

Kameralar bizim evi görüyor mu

İzmir’de 10 yaşındaki Ceylin Atik’in katil zanlısı Ş.T.’nin çocuk sesine bile tahammülünün olmadığı ortaya çıktı. Ş.T.’nin, Ceylin kaybolmadan bir gün önce, bitişikteki güvenlik kamerasının binayı görüp görmediğini sorduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:05 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Kafasına vurarak öldürmüş
​Kafasına vurarak öldürmüş

İzmir’in Ödemiş ilçesinde evinin karşısındaki bir apartmanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik’in katil zanlısı Ş.T.’nin çocuk sesine bile tahammmül edemediği öne sürüldü. Vahşetin ardından gözaltına alınan Ş.T. ile oto tamircisi olan kocası S.T.’nin sorgusu sürüyor. Ceylin’in, çocuğuyla oynamak için evlerine geldiğini öne süren Ş.T., “Evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim” şeklinde ifade verirken, komşuları ise çarpıcı iddialarda bulundu.

KAYBOLMADAN ÖNCE SORMUŞ

Şüpheli Ş.T’nin, Ceylin kaybolmadan bir gün önce komşudaki güvenlik kameralarının kendi binalarını görüp görmediğini de araştırdığı belirlendi. Ş.T. ile olaydan bir gün önce parkta karşılaşan komşusu Nihal Çavdar, “Bana, ‘sizin güvenlik kamerası bizim kapının önünü görüyor mu?’ dedi. Görmediğini söyledim ve neden sorduğunu sordum. O da bana, ‘Bir ara bir komşumuzun 10 bin lirası kayboldu. Kapıda zorlama yokmuş. Binaya giren çıkan görünüyor mu diye merak ettim’ karşılığıı verdi. Ancak bir gün önceden kameraların çekmediğini biliyordu” diye konuştu.


ÇOCUK SESİNE TAHAMMÜLSÜZ

Özel bir televizyon kanalında Ceylin vahşetinin tartışıldığı programa canlı bağlanan Ş.T.’nin eski komşusu, şüphelinin çocuklara karşı nefret dolu olduğunu söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen eski komşu, “Sürekli çocuk sesine tahammül edemediğini söylüyordu” dedi. Bu arada, Ceylin’in kaybolduğu parkta taziye çadırı kuruldu, yaşadığı eve fotoğrafları asıldı. Taziyeleri kabul eden dede Mustafa Atik, “O kadın (Ş.T.), 'yakalanırsa bana da haber verin' dedi. Elleri titriyordu” dedi.

Ölüm nedeni kafa travması

Ödemiş 50’nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik’in İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki ön otopsi işlemleri tamamlandı. Vücudunda herhangi bir darp, kesici, delici alet izine rastlanmayan Ceylin’in ön otopsisinde kafa travmasından dolayı hayatını kaybettiği tespit edildi. Otopside tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Kesin ölüm sebebi detaylı otopsinin ardından ortaya çıkacak. Ceylin Atik, Sanayi Camii’nde dün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törende, Ceylin'in tabutunun üzerine gelinlik serildi. Ceylin'in tabutuna yüzlerce kişi omuz verdi. Ceylin'in cenazesi Ahrandı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

#İzmir
#Cinayet
#Ceylin Atik
7 yıl önce