|

Kamuflajmış

Başbakan Yardımcısı Arınç, paralel örgütün 2009 yılında kendisine yönelik suikast iddiasını Genelkurmay’daki ‘kozmik oda’ya girmek için paravan olarak kullandığını söyledi: “Kafama takılıyor, yani ‘kozmik oda’ya girmeleri gerekiyordu da böyle bir ciddi olayı kamuflaj aracı olarak mı kullandılar’ diye...”

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:40 - 28/12/2014 Pazar
Diğer
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Paralel örgütün lideri Fethullah Gülen’i 1975 yılından beri takip ettiğini dile getiren Arınç, kendisinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi ‘aldanmışız’ noktasında olduğunu kaydetti. Erdoğan’ın Gülen grubuna kendisinin referansıyla destek verdiğini aktaran Arınç, “Biz bu konuda kendisine ne söylemişsek o da samimiyetle buna inandı, onlara çok yardımcı oldu, onlar için bütün desteği o sağladı” dedi. Arınç, 2009’da kendisine yönelik suikast iddiası için başlatılan soruşturma anımsatılarak, “Bu, paralel yapının kozmik odaya girmek için gerekçesiymiş” diye düşündünüz mü?” sorusu üzerine, “Öyle bir şey zaman zaman aklıma geldi” cevabı verdi. Bunun suikast teşebbüsü olmadığına o sıralar karar verdiğini, yakalanan kişilerin gözetleme yaptığını ama bunun ne için olduğunu bilemeyeceğini kaydeden Arınç, o zamanlar Ergenekon ile ilgili sert söylemleri nedeniyle bu gözetlemenin yapılıyor olabileceğini düşündüğünü söyledi. Arınç, şunları kaydetti: 

İÇİMDEKİ ŞÜPHE BÜYÜYOR

“Bu süreç ilerledikçe ve bu darbe teşebbüsü ortaya çıktıktan sonra kafama takılan soru şu oldu; ‘Acaba benim üzerinden bir operasyon mu yaptılar?’ Çok çirkin bir tabir ama kullanmak zorundayım, ‘acaba kullanmak mı istediler? Yani kozmik odaya girmeleri gerekiyordu da böyle bir ciddi olayı kamuflaj aracı olarak mı kullandılar’ diye. İçimdeki şüphe büyüyor. Çünkü bazı olayların kumpas olduğu söylendi ve iddialar da bir nebze ortaya çıktığı için bunlar bana niye bir suikast yapsınlar? Böyle bir şey varsa da niye bunlar hâlâ dava açmadı? Ya dava açsınlar ya takipsizlik kararı versinler de şu dosya kapansın herkesin sorgusu sualinden bıktım diye de feryat ettim.”

YOK EDİLMELİ

“Biz bu grubun (paralel örgütün) iyi yüzünü, hizmet yüzünü, eğitim, irşad, tebliğ yüzünü gördük. Emniyetteki, TİB’deki, yargıdaki yapılanmadan hiçbirinden haberimiz yoktu. Devlet içinde farklı yapılanmalara müsaade edilmez. Eğer cemaat cemaatlikten çıkmış da örgüt haline gelmişse ve bu örgüt de yapılanmasıyla devlete paralel bir yapı meydana getirmişse, bu yok edilmelidir, başka çaresi yoktur.” 

Yıldırım’ın görevi değil

Bülent Arınç, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın daha sonra Başbakan Davutoğlu tarafından yalanlanan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek” şeklindeki açıklamalarına ilişkin de değerlendirme yaptı. “Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kalması gereken ve birlikte görüştüklerine göre de birlikte karar vermeleri gereken bir konuda, hiçbir sıfat taşımayan bir insanın ‘5 Ocak’ta hükümet Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak’ demesi yanlıştır. Ben de bunun yanlış olduğuna inanıyorum. Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekilli olmasının dışında başka bir pozisyonu yoktur” diyen Arınç, Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı veya sözcüsü olmadığını, kendisine böyle bir görev de verilmediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanının gerekli gördüğünü takdirde Bakanlar Kurulu’na başkanlık edebileceğini belirten Arınç, “Ben inanıyorum Sayın Cumhurbaşkanımız bu yetkisini zamanında ve kararında kullanmasını hepimizden daha iyi biliyor” diye konuştu. 

#Bülent Arınç
#Erdoğan
#Binali Yıldırım
9 yıl önce