|

Kanada Rania’ya sahip çıktı

Kanada’da başörtülü olarak duruşmaya katılmasına izin verilmeyen Filistin asıllı Rania El-Alloul için internet üzerinden yardım kampanyası başlatıldı. El-Alloul’un avukat tutup el konulan otomobilini geri alabilmesi için 3 günde 43 bin dolar bağışlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 21:51 - 2/03/2015 Pazartesi
Diğer
Kanada’nın Quebec eyaletinde, başörtüsünü çıkarmadığı için davasına bakılmayan ve mağdur olan Rania El-Alloul adlı kadına yardım yağıyor. Oğlunun ehliyetsiz kullandığı ve polis tarafından el konulan aracını teslim almak üzere gittiği Quebec Eyalet Mahkemesi’nden eli boş dönen Rania El-Alloul isimli kadın için “gofundme.com” isimli bağış sitesinde hesap açıldı. 

43 BİN DOLAR TOPLANDI 

Farklı şehirlerde yaşayan Numan Ahmed ve Rayan Rafad isimli iki arkadaşın “Rania El-Alloul için araba alalım” (Buy a car for Rania El-Alloul) başlığıyla 27 Şubat’ta açtığı yardım kampanyasında şu ana kadar 43 bin Kanada Doları (yaklaşık 87 bin TL) yardım toplandı.

BİRLİKTE GÖSTERELİM

Kampanyanın açıldığı “gofundme.com/buyhijabiacar” internet sayfasından amaçlarını açıklayan Numan Ahmed ve Rayan Rafad, “Rania El-Alloul’a, sadece başörtüsü taktığı için haksız muamele edildi. Bu Kanada’da olabilecek birşey değildir. Rania’nın hakları Kanada Hak ve Özgürlükler Beyannamesi’nin koruması altındadır. Haydi birlikte Rania’ya Kanadalıların misafirperverliğini gösterelim” ifadelerini kullandı.

NEFRET DOLU BİR YARGIÇ

Rania El-Alloul’un, “yabancı düşmanı ve nefret dolu bir yargıcın muamelesi nedeniyle kötü durumda olduğunu” anlatan organizatörler, “Biz bu kampanyayı Rania’ya araba almak ve onun hukuk mücadelesinde ihtiyacı olacak parayı toplamak için açtık. Rania toplanacak parayı istediği gibi kullanabilecektir.” duyurusunu yaptı.

AVUKAT TUTAMADI

Hakim Marengo, mahkemelere şapkasız ve güneş gözlüğü olmadan çıkılması kuralı bulunduğunu hatırlatıp, başörtüsünü de bu kapsamda değerlendirerek, Filistin asıllı Kanada vatandaşı Rania El-Alloul’dan başörtüsünü çıkarmasını istemişti. El-Alloul, avukat tutacak parası olmadığını, başörtüsünü de dini inancı nedeniyle çıkarmayacağını belirtmiş, hakim Marengo da davayı süresiz ertelemişti.
#Kanada
#Rania El-Alloul
#Numan Ahmed
9 yıl önce