|

Kanlı musluk gitti tehdit afişleri geldi

Van’da şehir merkezine kanlı musluk afişi asarak seçmeni ölümle tehdit eden HDP, benzer afişleri bu kez Erciş ilçesine astı. İlçeye asılan afişlerde, “HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır” yazıldı. AK Parti milletvekili Burhan Kayatürk, “HDP ve PKK köy köy dolaşıp halkı tehdit ediyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:57 - 23/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bölgede PKK ve HDP'nin seçmene yönelik tehdit mesajlarına her gün yenisi ekleniyor. Köy köy dolaşarak tehdit ile oy isteyen HDP-PKK şehir ve ilçe merkezlerine ise ölüm afişleri asıyor. Daha önce Van şehir merkezindeki billboardlara kanlı musluk görselleri koyan HDP bu kez Erciş ilçesine “HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır” afişleri astı. HDP'nin bölgedeki tehditleri bunlarla sınırlı değil. Kendileri dışında partilerin seçim faaliyetlerine izin vermeyen HDP, diğer partilerin seçim araçlarına saldırıyor.



'BURAYA GİREMEZSİNİZ' DİYORLAR


AK Parti Van Burhan Kayatürk, bölgede halkın iradesinin ipotek altına alınmak istendiğini söyledi. AK Parti'nin anons araçlarının bazı bölgelere sokulmadığını kaydeden Kayatürk, “AK Partililer için girilmesi tehlikelidir, hatta yasaktır' demek istiyorlar. Yasaktır diye bizim önümüze çıkıp açık açık 'Buraya giremezsiniz' diyorlar. 'Giremezsiniz' ne demektir? 'Buraya girmek yasaktır' demek. Peki tehlikeli olduğunu biz biliyoruz fakat bu tehlikeyi göze alıp girmek zorunda kalıyoruz. Ne yapacağız, biz halkımızla kucaklaşmak zorundayız” dedi.



KADIN PARTİLİLERE SALDIRI


Kayatürk, önceki gün kadın kolları üyelerine hem Akköprü'de hem Eminpaşa mahallelerinde saldırıda bulunulduğunu, bu saldırıları yapanların “Buraya AK Parti'yi sokmayacağız” diyenlerle aynı kişiler olduğunu söyledi. Van'da asılan kanlı musluk afişlerini hatırlatan Kayatürk, “Bu bölgede sandık ciddi manada tehdit altında, tehlike altında, köylerde örgüt elemanları dolaşıyor. Köy köy dolaşıp tehdit ediyorlar. Dolayısıyla artık ne yapalım Allah kazasız belasız bir seçim noktalanmasını nasip etsin. Halk bunun cezasını verecek Allah'ın izniyle. Türkiye'nin de bunu iyi bilmesi lazım. Bizim bölgede yaşadıklarımız ortadadır” diye konuştu.



DEMİRTAŞ KARDEŞLİK DİYOR AMA


Kayatürk, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'da yaptığı konuşmayı izlediğini belirterek, “Ya ne güzel konuşuyor, barıştan, kardeşlikten. Peki aynı Demirtaş'ın partisinin burada bize yaptığı, yani burada halka kan kusturmak, gelen tehdit mektupları, musluklardan akan kanla korkutmak, hangi Selahattin Demirtaş'tır o” dedi.



Faşizan baskı


AK Parti Van Milletvekili adayı Prof. Dr. Ömer Çaha ise asılan pankartın kabul edilemez olduğunu söyledi. Daha önceden de Van'da “kan akan musluk” görselinin yer aldığı billboardlar asıldığını hatırlatan Çaha, “Seçmenlerimize tehdit savuran bu afişler, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Şimdi de Erciş'in bir mahallesinde böyle bir pankartın asılmış olması fevkalade üzücü ve düşündürücüdür” diye konuştu. Çaha, mevcut İç Güvenlik Yasası'na göre, bu afişin suç teşkil ettiğini ve afişi asanların derhal hakim karşısına çıkarılması gerektiğini belirtti. Çaha, "Hiçbir tehdit bizi korkutamaz. Şehrin her köşesine ve her karşısına göğsümüzü gererek gireceğiz" diye konuştu.



Van'da ilk pankart değil


HDP, Van'da, kan akan musluk görseli yer alan afişleriyle halka oy vermeleri için baskı yapmıştı. Afişlerde, Türkçe ve Kürtçe, “Farkında mısın”, “Sahip çıkmazsanız uzak değil!” gibi ifadeler yer almıştı. Büyük tepki çeken afişler mahkeme kararı ile kaldırılmıştı.





#hdp afişi
#hdp
#seçimler
#İç Güvenlik Yasası
9 yıl önce