|

Kanser önlenebilir

Bu yıl 7''ncisi düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günleri''ne 14 ülke ve 81 ilden kanserle mücadele dernekleri ve uzman katıldı. Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kanserin yüzde 40 oranında önlenebildiğini söyledi.

Aybike Eroğlu
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:57 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kanser önlenebilir
Kanser önlenebilir

Genç Birikim Derneği''nin başı çektiği girişimle bu yıl 7.''si düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günleri sonuçlandı. 14 ülke ve 81 ilden pek çok kanser derneği, uzman, hasta ve hasta yakınının katıldığı organizasyonda Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kanserin yüzde 40 oranında önlenebildiğini söyledi.

Kanserin 2030 yılında tüm dünyada yılda 20 milyon yeni hasta ve 12 milyon ölüme yol açacağına işaret eden Yüce, 2030''lu yıllarda kanserin birinci ölüm nedeni olacağını aktardı. Kanserin yüzde 40 oranında önlenebildiğine dikkat çeken Yüce, ''Kanser erken teşhis edildiğinde ve doğru yöntemler kullanıldığında tedavi edilebilir. Kanseri önleme faaliyetleri çerçevesinde öncelikle kanseri oluşmadan önlemek asıl amaç olmalıdır ki dernek olarak en önemli hedefimiz budur'' diye konuştu. Tüm kanserlerin yarısından fazlasının tütüne bağlı olduğunu belirten Acıbadem Üniversitesi''nden Prof. Dr. Özlem Er, ''Akciğer kanserinde, geçmeyen öksürük, balgamda kan görülmesi gibi etkenlere dikkat edilmesi gerekiyor'' dedi.


10 yıl önce