|

Kapalı pistte kayak ölümle bitti

Uludağ’daki kızak kazasının ardından bir acı haber de Erzurum’dan geldi. Palandöken’de kapalı pistte izinsiz kayak yaparken başını kar perdesine çarpan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu canından oldu

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 22:15 - 26/01/2015 Pazartesi
Diğer
Bursa-Uludağ’da bir çocuğun kızakla kara çarparak ölmesinin ardından benzer bir kaza haberi de Erzurum’da yaşandı. Kapalı pistte izinsiz kayak yaptığı sırada başını kar perdesine çarpan üniversiteli genç öldü.  Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu, gece saatlerinde kayak yapmak için 4 arkadaşıyla Palandöken Kayak Merkezi’ne gitti. 

GÜVENLİK MİNDERİYLE ÇARPTI 

Koyuncu ve arkadaşları, kapalı olan A Telesiyeji 10 Numaralı pistteki suni karlama yapan direğe sarılı güvenlik minderlerinden birini sökerek alanda kaymaya başladı. Arkadaşlarından birini arkasına alarak alanda kayan Koyuncu, başını pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı. Ağır yaralanan genç, olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma görevlileri tarafından kar motosikletli sedyeyle bulunduğu yerden indirildi. Ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Koyuncu,  yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Koyuncu’nun cenazesi, otopsinin ardından memleketi Aksaray’a gönderildi. 

MASASINA ÇİÇEK BIRAKTILAR 

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tekniker olarak çalıştığı belirtilen üniversiteli gencin mesai arkadaşları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşları Koyuncu’nun çalıştığı masaya çiçek bırakarak, “Her zaman kalbimizdesin canım kardeşim. Ruhun şad olsun” yazdı. Koyuncu’nun yaptığı diş protezlerinin de masada kaldığı görüldü.

Evlada acı veda

Bursa-Uludağ’da, annesiyle kızakla kayarken düşerek kayaya çarpıp hayatını kaybeden 7 yaşındaki Elif Uymuşlar, son yolculuğuna uğurlandı. Kocamustafapaşa Sümbülefendi Camii’ndeki cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen baba Cengiz Uymuşlar ile anne Ceyda Uymuşlar, taziyeleri kabul etti. Törene katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de aileye başsağlığı diledi. Cenaze namazını kıldıran Sümbülefendi Camii İmamı Sefa Özdemir, “Allah katında cennetliktir inşallah” diyerek küçük yaşta olduğu için helallik istenmeyeceğini belirtti. Kılınan cenaze namazının ardından Kocamustafapaşa İlkokulu 2. sınıf öğrencisi olan Elif Uymuşlar’ın cenazesi, Silivrikapı’daki Ayvalık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

#Bursa-Uludağ
#Erzurum
#kayak
#kaza
9 yıl önce