|

Kapı için çetin savaş

Şanlıurfa
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 26/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kapı için çetin savaş
Kapı için çetin savaş

Halep''e bağlı Kobani''nin (Ayn el Arap) doğusundaki bölge ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor. Sınır kapısının bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmeye çalışan terör örgütü IŞİD, bölgeye ağır silahlarla saldırırken, Kürt grupları kapıyı kaybetmemek için direniyor. Bölgede zaman zaman sokak çatışmaları yaşanıyor.

UÇAKLAR IŞİD HEDEFLERİNİ VURDU

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları dün de, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı. IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani''nin güneybatı kesiminde yoğunlaştı. Terör örgütünün, Kürt gruplara ait hedeflere havan atışı gerçekleştirdiği görüldü. Sokak çatışmalarının şiddetlendiği ilçede, yükselen dumanlar sınırın Türkiye tarafında da görülebiliyor.

MÜRŞİTPINAR'A YİNE HAVAN DÜŞTÜ

Terör örgütü IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar kentin doğu ve iç bölgelerinde de şiddetlendi. İki grup arasındaki çatışmalar gece boyu aralıklarla devam etti. Öte yandan Kobani''den atıldığı değerlendirilen bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi''nde boş araziye düştü.

9 yıl önce