|

Kapıdaki ipi geç fark etti

Adımlar Dergisi’nde meydana gelen patlama olay yerinde bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde patlamanın etkisiyle duvarların yıkıldığı görülüyor. Saldırıdan önce çalışanların kapıdan sarkan ipi fark ettikleri, patlamanın ise hemen sonra meydana geldiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2015 الجمعة
Güncelleme: 23:20 - 26/03/2015 الخميس
Yeni Şafak

Çağlayan'da bulunan Adımlar Dergisi'nde önceki akşam meydana gelen patlamada dergi yazarı Ünsal Zor hayatını kaybetmiş, Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor'un da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralanmıştı. Patlama anı ve sonrası olay yerinde bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülere göre saat 19.10'da patlama oluyor. Patlama şiddetinin ardından çöken duvar parçaları yere savruluyor. Saniyeler sonrasında da içeriden çıkan vatandaşlar panik içerisinde dışarıya çıkıyor.



KAPIDAKİ İPİ GEÇ FARK ETTİ


Patlamanın şiddeti sabah saatlerinde belli oldu. Bırakılan bombanın ortalığı bir anda savaş alanına cevirdiği görülürken, duvardaki kan izleri de objektiflere yansıdı. Dergi çalışanlardan birinin kapıdan sarkan ipi farkettiği ve tam bu sırada patlamanın olduğu belirtildi.



EŞKALLER BELİRLEDİ


Bombalı saldırının ardından harekete geçen Terörle Mücadele ekipleri, bombayı derginin kapısına yerleştiren ve gözcülük yapan iki kişinin eşkalini belirledi. Eşkaller üzerinden kimliklere ulaşmaya çalışan ekipler, dergi bürosunun yayın politikasından dolayı daha önce de tehdit edildiğini açıkladı. Patlamadan kısa bir süre sonra saldırıyı DHKP-C'ye bağlı "Halk Savunma Birliği" üstlendi.



Çökme riskine karşı bina boşaltılıyor


Adımlar Dergisi'ne yerleştirilen bombanın patlaması sonucu üç katı kullanılamaz hale gelen bina, çökme tehlikesine karşı boşaltılıyor. Bombanın bırakıldığı kapının ön kısmı tamamen delinirken, duvarların yıkıldığı, kolonların eğildiği görüldü. Binanın elektrik ve doğalgaz bağlantıları kesildi. Öte yandan üst katta hizmet veren Kur'an kursunda eğitim gören çocukların faciadan kıl payı kurtulduğu öğrenildi.


#Adımlar dergisi
#patlama
#enkaz
٪d سنوات قبل