|

Kapkaççıya kapkaç

Bursa'da bir kadının içinde 45 lira ve cep telefonu bulunan çantasını çalıp kaçan 20 yaşındaki Fehmi Y., parayla uyuşturucu alıp kullandı. Uyuşturucu nedeniyle kendinde olmayan şüpheli, elindeki telefonu satmaya çalışırken 15 yaşındaki A.İ.'ye kaptırdı. Polis iki şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı. Cep telefonu da sahibine verildi.

İha
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:08 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kapkaççıya kapkaç
Kapkaççıya kapkaç

Merkez Osmangazi İlçesi Gökdere Bulvarı'nda geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen olayda Fehmi Y., pazara gitmek için evden çıkan 50 yaşındaki Ş.A.'nın içersinde 45 lira, cep telefonu ve kimlikleri bulunan çantasını kapkaç yöntemi ile alarak kaçtı. İçindeki para ve cep telefonunu alan şüpheli çantayı bir çöp kutusuna attı.

Para ile uyuştucu alan Fehmi Y., telefonu satmak için Santral Garaj Mevkii'ne geldi. Kullandığı uyuştucu nedeniyle ayakta durmakta güçlük çeken Fehmi Y.'nin elindeki telefon, burada A.İ. tarafından kapkaççılık yöntemi ile alındı. A.İ. kısa sürede kaçarak izini kaybettirdi.

Çalınan çantanın izini süren polis, güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin 5 ayrı hırsızlıktan kaydı bulunan Fehmi Y. olduğunu belirledi. Akşam saatlerinde evinde gözaltına alınan şüpheyi suçunu kabul ederken, para ile uyuştucu aldığını, cep telefonunu da A.İ.'ye kaptırdığını söyledi. Bunun üzerine polis, A.İ.'yi üzerinde çalıntı cep telefonu yakaladı. Telefon sahibi Ş.A.'ya teslim edilirken, adliyeye çıkartılan iki şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

10 yıl önce