|

Kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da, beklenen kar yağışının yılın son günlerinde yüzünü göstermesi bekleniyor.

Yeni Şafak
07:00 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:49 - 25/12/2014 Perşembe
IHA
Bölge geneli hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, önümüzdeki hafta başından itibaren sıcaklıkların düşeceğini söyledi.


Salı ve çarşamba günü havanın soğumasıyla karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini kaydeden Tarınç, “Bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yeni hafta başına kadar bu şekilde devam edecek. Cumartesi günü çok bulutlu, yağmurlu 10 derece bekliyoruz. Pazar günü parçalı bulutlu bir hava olacak. Pazartesi günü, bölgemiz Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Yağmur şeklinde başlayacak yağışların, salı ve çarşamba günü havanın soğumasıyla birlikte karla karışık yağmura ve kara dönüşmesini bekliyoruz. Salı gününden itibaren rüzgarlarımız, Kuzeybatı’ya dönecek. Sıcaklıklarımızın da 4 ile 8 derece düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

 
#Meteoroloji
#Eskişehir
#Bursa
#Bilecik
9 yıl önce