|

Karabulut, Taksim'de anıldı

Etiler'de başı gövdesinden ayrılmış halde bir çöp konteynırında cesedi bulunan liseli Münevver Karabulut, Taksim'de sevenleri tarafından anıldı. Grup, cinayetin üzerinden 152 gün geçmesine rağmen katil zanlısı olarak aranan Cem G.'nin yakalanamamasına tepki gösterdi.

İha
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 15:01 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Karabulut, Taksim'de anıldı
Karabulut, Taksim'de anıldı

Münevver Karabulut'un halası Süheyla Karabulut, arkadaşları ve sevenlerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, Taksim Meydanı'nda toplandı. Grup üyeleri resimlerini taşıdıkları Münevver Karabulut'u anarken, katil zanlısı olarak aranan Cem G.'nin yakalanamamasına ise tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında Münevver Karabulut'un katillerinin bir an önce yakalanması gerektiği belirtilerek, "Bugün bir ailenin yüreğini dağlayan, her duyanın kanını donduran cinayeti işleyen katilin bulunamamasının 152.

günü. Cinayetin failinin artık şaibeli açıklamalar olmadan yakalanmasını istiyoruz. Münevverimizin ailesinin acısını paylaşırken, katilin unutulmamasını sağlayarak bekliyoruz" denildi.

Süheyla Karabulut ise, cinayete ilişkin ortada bilgi kirliliği olduğunu ifade ederek, "Cinayet bürosu ekipleri çalışıyor. Bu cinayeti işleyen tek kişi değil. Adli Tıp Kurumu raporundan çıkan sonuçlar belli. Çok sayıda DNA örnekleri bulundu. Hala daha Cem G.'nin soy ağacından olanların DNA örneklerinin alınmamasını anlamıyoruz. Adli Tıp Kurumu zaten skandal. Bir an önce kurumların görevlerini yapmasını istiyoruz. Artık söz duymak değil, cinayetin çözülmesini istiyoruz" dedi.

Katil zanlısının bulunacağına dair inançlarının giderek azaldığını anlatan Karabulut, "Yakalanmamasının kurumların görevlerini tam olarak yapmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. 17-18 yaşında bir çocuğun tek başına kaçması mümkün mü? Maalesef katillerin yakalanması için inancım ve umudum azalıyor" şeklinde konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

15 yıl önce