|

Karanlık eller devrede

HDP Genel Merkezi'ne bir araçtan pompalı silahla saldırı düzenlendi. Saldırıya nöbetteki polisler silahla karşılık verdi. Olay sırasında polis memurları ile özel güvenlik görevlileri zarar görmezken, parti binasının önünde asılı olan bayrak ve tabela kurşunlara hedef oldu.

Yeni Şafak ve
09:16 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 06:18 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Seçim maratonuna start veren Halkların Demokrasi Partisi (HDP)'ye dün sabaha karşı 04.00 sularında yoldan geçen beyaz bir araçtan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganların pompalı silahla ateş açtığı belirlenirken, saldırı sırasında HDP genel merkezinde bulunan polisler ve güvenlik görevlisin yara almadan saldırıdan kurtulduğu bildirildi. Saldırıda partinin tabelası ile bayrağında kurşun izleri tespit edildi. HDP Genel Merkezi'nin önünde bulunan 5 araç da zarar gördü.



POLİS SİLAHLA KARŞILIK VERDİ


Açılan ateş sonucu parti binasının önünde asılı olan bayraklar zarar görürken, o saatte partide görevli olan gece nöbetindeki bir kişi ve güvenlik kulübesindeki polis memurları yara almadan olaydan kurtuldu. Polislerin de silahlı saldırıya karşılık verdiği öğrenildi.



2 KİŞİ GÖZALTINDA SİLAH BULUNDU


Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının K.B.Ş ve B.K. tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Zanlılardan biri evinde, diğeri ise sokakta gözaltına aldı. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Emniyet'e götürülürken, saldırıda kullanılan silah ve 06 AJ 1962 plakalı araç bulundu.


#hdp
#silahlı saldırı
#hdp genel merkezi saldırı
9 yıl önce