|

Karnında sargı bezi unuttular

Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 4 ay önce sezaryenle 7’nci çocuğunu dünyaya getiren 40 yaşındaki Derya Örsdemir’in karnında sargı bezi unutuldu. Sargı bezi ameliyatla çıkarılan kadın ölümden döndü

Yeni Şafak
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:12 - 3/03/2015 Salı
Diğer
Osmaniye'de doğum esnasında karnında sargı bezi unutulan kadın az daha canından oluyordu. 4 ay boyunca dayanılmaz acılar çeken talihsiz kadının eşi, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 3 Kasım 2014’te doğum sancıları başlayan 40 yaşındaki Derya Örsdemir, eşi Abdullah Örsdemir tarafından götürüldüğü Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. Taburcu olan 7 çocuk annesi Örsdemir, bir süre sonra rahatsızlandı. Bunun üzerine Örsdemir, yeniden doğum yaptığı hastaneye kaldırıldı. 

SAFRA KESESİ ALINDI

Burada hastaya yapılan tetkiklerde, safra kesesinde taş bulunduğu belirtilerek, yan binadaki Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan bir operasyonla annenin safra kesesi alındı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Örsdemir’in rahatsızlığı devam edince hastadan tomografi istendi. Tomografide, Derya Örsdemir’in karnında bir kitle tespit edilmesinin ardından hastanın eşi Abdullah Örsdemir soluğu özel bir hastanede aldı. Burada yapılan amelayatla hastanın karnından sargı bezi çıkarıldı. 

BAĞIRSAĞINI ÇÜRÜTMÜŞ

Eşimin karnından büyük bir çapta bir bezin çıktığını görünce şok olduğunu anlatan işçi Abdullah Örsdemir, “Sargı bezi 4 ay kaldığı için bağırsaklarında çürümeye neden olmuş. Eşimin bağırsaklarından bir bölümü kesilip alınmış. Bundan dolayı kalıcı bir hasar meydana gelirmiş. Safra kesesi ameliyatının gerekli olup olmadığının da araştırılmasını istiyorum” dedi. Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nce sezaryenle doğum yaptıran Dr. F.Ç. hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Savcılığa suç duyurusu

Doğum sırasında karnında sargı bezi unutulan Derya Örsdemir’in eşi Abdullah Örsdemir, doğumu yaptıran Doktor F.Ç. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

#Osmaniye
#Derya Örsdemir
#karnında sargı bezi unutuldu
9 yıl önce