|

Katiller film yıldızı oldu

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde 2,5 yıl önce PKK’lı teröristlerin şehit ettiği Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un eşi, Bakur belgeseline tepki gösterdi. Eşinin öldürülmesi emrini veren PKK’lıların belgeselde kahraman gibi gösterildiğini söyleyen Cihan Uzun, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 22:19 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 2.5 yıl önce PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı 34 yaşındaki Murat Uzun'un eşi 34 yaşındaki Cihan Uzun, eşinin suikast emrini veren ve arananlar listesinde yer alan PKK'nın bölge sorumlusu “Azad Cüngüş” kod adlı teröristin yer aldığı Kuzey/Bakur belgeseliyle ilgili yargıya başvuracağını açıkladı.



ACILARIMIZLA ALAY EDİYORLAR


Örgüt propagandası yapılmasının suç olduğunu vurgulayan Uzun, “Benim anlamadığım bir nokta; katiller, hainler, çapulcular ne zamandan bu yana film yıldızı oluyorlar da ülkemin sınırlarında gayet rahat, güvende, utanmadan yaşamlarına devam ediyorlar? İnsani özellik bulamıyorum bunlarda. Yapılan bu filimde şehit eşime, bana hakaret edilmiştir. Bizimle alay edilmiştir. Küçük düşürülmeye çalışılmıştır” ifadelerini kullandı.



ADLİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIM


Samsun'da yaşan Cihan Uzun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını aktardı. Uzun şunları söyledi: “Belgeselin yayınlanmamasını talep edeceğim. Bir an önce adli süreci başlatacağım. 2,5 yıldır bildiğim, şüphelendiğim ve yargıya taşıdığım her konuda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha görüyorum bugün. Bu kayıtsız ve sessiz kalmaları kabul etmem mümkün değil. Benimle alay mı ediyorlar anlamıyorum. Nasıl bu aşamaya gelinebilir çok acı verici bir durum.”


#Örgüt propagandası
#Cihan Uzun
#Azad Cüngüş
9 yıl önce