|

Kayıp genç kızın cesedi bulundu

İnegöl'de, 3 yıldır kayıp olan üniversite öğrencisi genç kızın cesedi bulundu.

Aa
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 15:07 - 26/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Kayıp genç kızın cesedi bulundu
Kayıp genç kızın cesedi bulundu

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının haziran ayında kaybolan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'u arama çalışmaları kapsamında, 20 Mart 2012'de İnegöl'de düzenlenen organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Rıfat A'nın ifadesine başvurdu.

Tutuklu sanığın itirafı üzerine harekete geçen ekipler, Sinem Yurdanur'un cesedini, Çaykaya köyü Boğazova mevkisinde bir çukura atılmış halde buldu. Polis ekipleri, cesedin bulunduğu bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

Rıfat A'nın ifadesinde, aynı operasyonda yakalanacağını anlayınca intihar ettiği bildirilen Emrah Kaya'nın, tartıştığı genç kızı boynunu kırarak öldürdüğünü öne sürerek, daha sonra Sinem Yurdanur'un cesedini bir çarşafa dolayıp, Emrah'ın aracıyla gittikleri Çaykaya köyü mevkisinde derin bir çukura attıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 20 Mart 2012 tarihinde İnegöl'de, ''suç örgütü kurdukları ve çeşitli suçlardan sabıkalı oldukları'' belirlenen kişilerin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, zanlıların ev ve iş yerlerinde 2 ruhsatsız silah, 5 tüfek, çok sayıda mermi ve zorla imzalatıldığı iddia edilen senetler ele geçirilmişti.

20 kişinin gözaltına alındığı operasyon sırasında, Afet Evleri'nde oturan ve 30'a yakın sabıkası bulunduğu belirlenen Emrah Kaya'nın (27), yakalanacağını anlayınca silahla kendisini göğsünden vurarak intihar ettiği açıklanmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında Rıfat A'nın da bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. Emrah Kaya'nın, Haziran 2010'dan bu yana kayıp olan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un yakın arkadaşı olduğu öne sürülmüştü.

11 yıl önce