|

Kayıp gençleri aramaya bir destek daha!

Kumburgaz'da pazar günü deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmalarına bir destek de Enerji Bakanlığından geldi.

Dha
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 16:53 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kayıp gençleri aramaya bir destek daha!
Kayıp gençleri aramaya bir destek daha!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul açıklarında deniz bisikletiyle kaybolan ve halen bulunamayan 5 gençle ilgili olarak Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemisinin de arama çalışmalarına katılacağını açıkladı.

Kumburgaz'da pazar günü deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmalarına SAS komandoları , AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, Deniz Polisi, İstanbul İtfaiyesi, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı mayın arama gemileri de katılırken, arama çalışmalarına bir destek de Enerji Bakanlığından geldi.

Bakan Yıldız, yaptığı açıklamada, " Barbaros Hayreddin Paşa Sismik arama gemimiz şu anda hazırlıklarını yapıyor. Bu akşam 18.00 sularında arama çalışmalarına katılmış olacak. Geminin asıl amacı bu olmamasına ve ümidimiz de cok yüksek olmamasına rağmen, bütün şartları zorlayarak bu gemiyi arama çalışmalarına dahil ediyoruz. Gemimiz Marmara Denizi'nde 2 gün boyunca 1600 kilometrekarelik alanı tarayacak" dedi.

Kiraladıkları deniz bisikletiyle Pazar günü saat 14.00'te Kumburgaz sahilinden denize açılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 5 arkadaş arama çalışmaları devam ederken, henüz kendilerinden haber alınamadı.

10 yıl önce