|

Kayıp milli boksör bulundu

Cumartesi günü evinden çıkan ve üç gündür kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası Milli Boksör Maksut Küçük, İstanbul''da belediyenin sokakta yaşayanları misafir ettiği tesislerde bulundu. Kızı, babasının cebindeki telefon numarası ve adres yazılı nota bakılmamasını eleştirdi.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 12/02/2013 Tuesday
Güncelleme: 04:43 - 12/02/2013 Tuesday
Yeni Şafak
Kayıp milli boksör bulundu
Kayıp milli boksör bulundu

1979 yılından itibaren üç yıl üst üste Türkiye şampiyonu, 10 kez de üst üste İstanbul şampiyonu olan ve kendisinden Cumartesi gününden beri haber alınamayan boksör Maksut Küçük İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin kimsesiz ve sokakta yaşayanları misafir ettiği Tarabya''daki Metin Oktay Tesisleri''nde bulundu. Milli boksörün kızı Fatma Küçük, babasının alzheimer hastası olduğunu belirterek belinde rahatsızlık olduğu ve bir çocuktan bile yavaş yürüdüğü için dışarı çıkmasına müsaade ettiklerini söyledi. Küçük, babasının önceki gece belediye ekiplerince kıyafetleri ıslanmış şekilde ve ayakkabısız olarak bulunduğunu kaydetti. Fatma Küçük, sadece adını söyleyebilen babasının cebinde evlerine ait adres, telefon numarası gibi iletişim bilgilerinin yazılı olduğu kağıt bulunduğunu ama yetkililerin bu kağıda bakmadıklarını belirterek ilgisizliği eleştirdi. Küçük, babasının daha önce de defalarca kaybolduğunu ve bir kere Feriköy''den bir kere de Gaziosmanpaşa''dan getirildiğini söyledi. Küçük, babasının otobüse ve taksiye binecek parası olmadığını, üzerinde kimlik ve telefon taşımadığını da kaydetti.

Ringi bıraktı otopark işçisi oldu

Türkiye''nin adına şampiyonalar düzenlenen en önemli boksörlerinden biriyken jübilesini yapan ve boksu bıraktıktan sonra maddi sıkıntılar yaşayan Küçük, alzheimer hastası olmadan önce Beşiktaş''ta otopark görevlisi olarak çalışıyordu. 1.80 boylarında ve 100 kilo olan Küçük''ün Osmaniye Valisi ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah''ın da akrabası...

11 years ago