|

Kayserili iş adamından Yüksekova'ya okul

Kayserili hayırsever iş adamı Mehmet Altun tarafından inşa ettirilen 5 derslikli okulun açılışı yapıldı. Altun, "Allah bana burada bir okul yapmayı nasip etti. Gerekirse buradaki yollara ceketimi serer yine hizmet ederim" dedi.

Yeni Şafak
10:54 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:19 - 20/11/2014 Perşembe
AA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Kayserili hayırsever iş adamı tarafından 5 derslikli okul inşa ettirildi. İş adamı Mehmet Altun'un ismini taşıyan okulun açılışı öncesi Yüksekova Lisesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Davetlilerin de halk oyunları ekibiyle halay çektiği törende konuşan Vali Yakup Canbolat, okul yapımının hayırlı bir iş olduğunu ve böylesine hayırlı bir işin herkese nasip olamayacağını söyledi. Hayırsever iş adamı Altun'un yaptığı hizmetlerin Hakkari ve Yüksekova için örnek olduğuna dikkati çeken Canbolat, "Hakkari'nin de ihtiyaç duyduğu şey, bu gibi hayırsever iş adamlarının sayısının artmasıdır. İnşallah bu kıymetli ilim yuvasında kıymetli çocuklarımız yetişecek. Devletine, milletine bağlı ve devletini, milletini yüceltecek çocuklar burada okuyacak" dedi. İş adamı Altun ise televizyonda Hakkari'deki eğitim ve öğretimle ilgili izledikleri bir haberden etkilenerek eşi Türkan Altun ile bölgeye bir okul yaptırma kararı aldıklarını belirtti.


'120'YE YAKIN ÖĞRENCİYE KATKI SAĞLIYORUM'

İlk etapta bir köy okulu yapmaya karar verdiklerini ancak köylülerin okul yapımına karşı çıktığını anlatan Altun, şöyle konuştu: "Yüksekova halkına, kalbimde ve yüreğimde taşıdığım Kürt sevgisiyle böyle bir hizmeti şiar edindim. Allah bana burada bir okul yapmayı nasip etti. Gerekirse buradaki yollara ceketimi serer yine hizmet ederim. Dört okul yaparak bütün varlığımı bu halkıma hayır ettim. Üniversitede okuyan 120'ye yakın öğrenciye de katkı sağlıyorum. Bunlardan 12'si Yüksekovalıdır. Allah bana devamını nasip etsin. Kur'an-ı Kerim'de bile 'oku' deniliyor. Sadece Kur'an'da değil, bütün pozitif bilimlerde 'oku' deniliyor. Çünkü Allah'ın affetmeyeceği tek şey cehalettir. Aziz Atatürk, bütün sözlerinde okumayı şiar edinmiştir. Atatürk, 'okumadan, öğrenmeden yaşayan milletler, önce haysiyetlerini, sonra şeref ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur' diyor." İki gelininin Kürt olduğunu anlatan Altun, Anadolu'da yaşayan tüm milletlerin birbiriyle kaynaşmış, iç içe geçmiş topluklar olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından okulun açılışı yapan Vali Canbolat ile iş adamı Mehmet Altun, daha sonra derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti. Açılışa Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüksekova 3. Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

#okul
#canbolat
#hayırsever
#altun
9 yıl önce