|

Kazanın detayları ortaya çıkıyor

İha
00:00 - 10/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 10/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kazanın detayları ortaya çıkıyor
Kazanın detayları ortaya çıkıyor

Siirt'in Pervari ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olmasının ardından kaza ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Helikopterin pallerin kayalıklara çarpması sonucu düştüğü öğrenildi.

Siirt'in Pervari ilçesi Doğanca köyü Hasantepe mevkisinde operasyona giden Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerini bölgeye indirmeye çalışırken düşen Skorskiy tipi helikopterin, pallerin kayalıklara çarpması sonucu düştüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde bölgede terörist bir gruba yönelik nokta operasyonuna giden 4 timden oluşan JÖH'ler askeri helikopterle Hasantepe mevkisine bırakıldı. 14 kişiden oluşan 'Dadaşlar' olarak anılan 3. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Özel Harekat Timi'nin araziye bırakılması amacıyla helikopterin dağlık ve kayalık alana yaklaşması sırasında helikopterin pallerinin kayalıklara çarptığı belirtildi. Düşen helikopterde çıkan yangın ve çarpmanın etkisiyle 17 askerin şehit olduğu kaydedildi.

Kazanın yoğun sis nedeniyle meydana gelebileceği ihtimali de olduğu öğrenilirken, Skorsky tipi helikopterlerde gece görüş ve sis sensörleri olduğu belirtildi. Bölgenin sarp dağlar ve kayalıklardan oluşmasından dolayı pilotların ustalaşmış pilotlardan seçildiği de öğrenildi.


11 yıl önce