|

Kazayla ölüme 6 yıl hapis istemi

Adana'da av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu 18 yaşındaki Muhammed B.'ün ölümüne neden olan 37 yaşındaki Mehmet K. hakkında 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dha
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 11:17 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Kazayla ölüme 6 yıl hapis istemi
Kazayla ölüme 6 yıl hapis istemi

Olay, geçen 1 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi'nin Fevzipaşa Mahallesi Vefa Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet K. kiraladığı otomobille 4 arkadaşını da yanına alarak Mersin'e gitti. Mersin'de denize giren 5 arkadaş daha sonra Adana'ya döndü. Bir dönerciye girerek yemek yiyen arkadaşlar daha sonra araca döndü. Bu sırada Mehmet K., kendisine ait av tüfeğini göstermek istediği sırada tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalarla ağır yaralanan Muhammed B., kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. B.'ün ölümüne neden olan Mehmet K. ise çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

KAZAYLA OLDU

Mehmet K. savunmasında olayın kazayla olduğunu söyledi. Olaydan kısa süre önce tüfeği satın aldığını belirten Mehmet K. şunları anlattı:

"Bir dönercide oturduğumuz sırada tüfek aldığımı arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarım da tüfeği alıp Seyhan Baraj Gölü civarında ateş etmemizi istedi. Bunun üzerine eve gidip tüfeği alıp geldim. Otomobile bindiğimiz sırada Muhammed B. ile Ö.A. isimli arkadaşım tüfeğe bakmak istediler. Ben de tüfeği kutusundan çıkardım emniyetini kontrol ediyordum. Ö.A. tüfeğe bakmak için elini uzatınca geri çektim. Bu sırada tüfek ateş aldı. Muhammed yaralanınca ambulans geç kalır diye kendi aracımızla özel bir tıp merkezine gittik. Olayın korkusuyla araçla karpuzcular haline kaçtım, daha sonra da polisi arayıp teslim oldum. Pişmanım."

SAVCI 6 YILA KADAR CEZA İSTEDİ

Olayla ilgili iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Mehmet K. hakkında 'Taksirle ölüme neden' olma suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mehmet K.'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

10 yıl önce