|

KCK'da ses kayıtları yeniden analiz edilecek

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin ana davada tutuksuz yargılanan 175 sanığın dosyada yer alan ses kayıtları bilirkişi heyetince yeniden incelenecek. Ses kayıtlarının mahkeme heyetince belirlenen 3 kişiden oluşan bilirkişi heyetince çözümlemesi yapıldıktan sonra hazırlanacak rapor dosyaya eklenecek.

Yeni Şafak
13:58 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 12:01 - 27/01/2015 Salı
AA
Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, kapatılan DEP'in milletvekili Hatip Dicle, HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş ve Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da bulunduğu sanıkların avukatları, yargılamanın yapıldığı Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "dosyadaki dinleme kayıtlarının hukuka aykırı bir şekilde toplandığı iddiasıyla iletişim tespit tutanaklarının bağımsız bilirkişilerce yeniden incelenmesi" yönünde talepte bulundu.


Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, 3 kişilik bilirkişi heyetince dosyadaki ses kayıtlarının yeniden analiz edilmesini kararlaştırdı. Bilirkişi heyetince hazırlanacak rapor dava dosyasına eklenecek.


"Ses analizinin bağımsız kişilerce yapılması önemli"


Sanık avukatlarından Cihan Aydın, mahkemeye, dosyadaki kayıtların bağımsız bilirkişi heyetince yeniden analizinin yapılması konusunda talepte bulunduklarını söyledi.


"O dönemde emniyet ve yargı içerisinde yer alan bazı güçler bu davaları yönlendirdi" diyen Aydın, şunları kaydetti:


"KCK ana davasının, Ergenekon ve Balyoz davalarından farkı bulunmuyor. Bu davada bir kumpas hareketi vardı. 5 yıl boyunca hukuka aykırı bir şekilde toplanan delilden birçok siyasetçi tutuklu kaldı. Bu nedenle müvekkillerimiz yıllarca mağdur edildi. Ses kayıtları taraflı ve yanlı şekilde analiz edilerek çözümü yapıldı. Ses analizinin bağımsız kişilerce yapılması önemli. Bu sayede bazı ses kayıtlarının müvekkillerimize ait olup olmayacağı belli olacak. Dolayısıyla bu heyetin analizinden sonra hazırlayacağı rapor önemlidir."


İddianameden


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.
#Diyarbakır KCK Anadavası
#ses kayıtlarının analizi yapılacak
#Avukat Cihan Aydın
#2. Ağır Ceza Mahkemesi
9 yıl önce