|

Kemal Öztürk''ten Twitter''dan hakarete dava

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, sosyal medyada kendisine hakaret ve kişiliğini zedeleyici paylaşımlar yapıldığı gerekçesiyle iki Twitter kullanıcısına dava açtı.

Yeni Şafak
00:00 - 7/01/2014 Salı
Güncelleme: 18:22 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Kemal Öztürk''ten Twitter''dan hakarete dava
Kemal Öztürk''ten Twitter''dan hakarete dava

Aanadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk'ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı Ferhat Cimbar aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, 20 Aralık'ta "@sertbudak" Buket Kaya isimli Twitter kullanıcısının, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün'ün kurtarılmasıyla ilgili paylaşılan bilgi ve fotoğraf üzerine Öztürk'e hakaret ettiği belirtildi.


Suç duyurusunda şüphelinin hakaret içeren ifadelerin ardından bağımsız yargıyı da ithamda bırakan ifadeler kullandığı ''ne de olsa yargı da sizin yargınız'' şeklinde aleni olarak Twitter hesabından paylaşımda bulunduğu belirtilerek, söz konusu sosyal medyanın da fotoğrafı suç duyurusunda yer aldı.

Şüphelinin sosyal medyada paylaştığı ifadelerin Kemal Öztürk'ün saygınlık ve itibarını ve manevi kişiliğini zedelediği, ifadelerin eleştiri sınırlarını ve ifade özgürlüğünün sınırlarını aşmış olduğu ve bu ifadelerin bu nedenle TCK'nın 125. maddesine göre hakaret suçu niteliği taşıdığı belirtilerek, gerekli tahkikatın yapılması istendi.

Öztürk, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı diğer suç duyurusunda ise 7 Ocak'ta "@ofarukarslan" Faruk Arslan adlı Twitter kullanıcısının, kendisine hakaret ve ithamlarda bulunduğu bunun ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı gerekçesiyle gerekli tahkikatın yapılmasını istendi.


10 yıl önce