|

Keserli cinayete 29'ar yıl

Konya'da kız kardeşlerinin birlikte yaşadığı tır şoförünü keserle öldürüp kuyuya attıkları öne sürülen iki erkek kardeşe 29'ar yıl, cinayete yardım ettikleri gerekçesiyle kız kardeşleri ve annelerine de 12'şer yıl 10'ar ay hapis cezası verildi.

Aa
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Keserli cinayete 29'ar yıl
Keserli cinayete 29'ar yıl

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki gizli duruşmaya, tutuklu sanıklar Lütfiye Ural, oğulları Kenan (24) ve Yusuf Ural (18) ile kızı Şerife Şahin (37) katıldı.

Mahkemeye heyeti, Yusuf ve Kenan Ural'a "adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların iyi halleri ve hafifletici nedenler göz önünde tutularak hapis cezası 25 yıla indirildi. Ayrıca her 2 sanık hırsızlıktan 8, mala zarar vermek suçundan ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Anne Lütfiye Ural ve kızı Şerife Şahin ise suça iştirakten 12 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Önceki duruşmalarda Kenan Ural dışındaki sanıklar cinayetle bir ilgilerinin olmadığını öne sürmüşler, cinayeti Kenan Ural kendisinin tek başına işlediğini iddia etmişti. Yaklaşık bir yıl önce tır şoförü İsmail Özaltın'ın Sarayönü ilçesi

yakınlarında bir kuyuda cesedi bulunmuş, cinayet zanlısı olarak TIR şoförü İsmail Özaltın'ın birlikte yaşadığı kadının iki erkek kardeşi, ablası ve annesi gözaltına alınmıştı. Özaltın'a ait tır boş bir arazide yanmış halde bulunmuştu.

16 yıl önce