|

Keşif yapılacak

Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde 5 yıl sonra bugün keşif yapılacak. Saldırıya ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla yapılacak keşfe, Mavi Marmara avukatları ve gemide bulunan yaklaşık 30 yolcu da katılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bugün 10.30'da keşif yapılacak. 10 kişinin şehit olduğu, 50'ye yakın kişinin de yaralandığı olaya ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce alınan karar doğrultusunda alınan keşif kararıyla olay yeri inceleme ekibi tarafından Sarayburnu'nda demirli olan gemide incelemeler yapılacak.


YARGILAMA HIZLANACAK

Keşif sırasında Mavi Marmara avukatları ile saldırı sırasında gemide bulunan mağdurlar da hazır bulunacak. Mavi Marmara avukatlarından Ramazan Arıtürk, mahkemenin saldırıdan 5 yıl sonra gemide keşif yapılması kararı almasının yargılama sürecini hızlandıracağına inandıklarını söyledi.


GERÇEĞE ULAŞMADA KATKI SAĞLAYACAK

Keşif kararı ile mahkemenin gemideki delillerle bugüne kadar söylenenler arasında mukayese yapma imkanı bulacağını belirten Arıtürk, "Mahkemenin keşif kararını gecikmiş olsa da uygun ve yerinde buluyoruz. Sürecin bir parçası olan keşfin yargılamayı hızlandıracağına inanıyoruz" dedi. Saldırıya uğrayan Mavi Marmara'da bilirkişi tarafından yapılacak olan keşfin gerçek bulgulara ulaşılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Arıtürk, keşifle bugüne kadar anlatılan olaylarla gemide yaşananlar arasındaki paralellik olup olmadığının da ortaya çıkacağını kaydetti. Yapılacak çalışmanın, görgü tanıkları ile mağdurlara yaşananları anlatma imkanı sağlayacağını vurgulayan Arıtürk, "İsrail saldırısı sırasında gemide bulunanlar hem mağdur, hem de tanık konumundadır. Onların anlatacakları da mahkemenin vereceği karar açısından son derece önemlidir" diye konuştu.


#Gazze
#Ramazan Arıtürk
#Mavi Marmara
9 yıl önce