|

Keskin İsmailağa''yı temsil etmez

İsmailağa''dan, hükümete hakaret eden Muhammed Keskin ve Keskin''i cemaatin temsilcisi gibi gösteren Zaman''a tepki geldi. Yapılan açıklamada, cemaat için sadece ''vakıf heyeti''nin konuşabileceği belirtildi.

.
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Keskin İsmailağa''yı temsil etmez
Keskin İsmailağa''yı temsil etmez

Hükümet karşıtı yazısı Zaman''da manşet olan Muhammed Keskin''e İsmailağa Cemaati adına açıklama yetkisi olan İsmailağa Vakfı''ndan tepki geldi. İsmailağa Vakfı''nın resmi web sitesi olan ismailaga.org.tr''den yapılan açıklamada Muhammed Keskin''in, Zaman''daki haberde yazdığı gibi İsmailağa Cemaati''nin manevi önderi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi''nin damadı değil, bacanağı olduğu vurgulandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

GELENEKLERİMİZDE SİYASET YOK

''İsmailağa cemaati adına beyanda bulunmak, görüş bildirmek ''vakıf heyeti''ne aittir. Kaldı ki geleneklerimizde politik ve siyasi konulardan uzak durmak vardır. Günlük siyasi ve politik konulardan uzak durmak bize Efendi Hazretlerimizin tavsiyelerindendir. Özellikle içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde, Müslüman coğrafyada en fazla birliğe muhtaç olduğumuz bu dönemde tefrikaya sebep olabilecek görüş ve açıklamalarda bulunmaktan kaçınmamız gerekmektedir. İlgili yazının malum çevrelerce nasıl kullanılmaya çalışıldığına ve uslubuna baktığımızda endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz açıkça görülmektedir.''

10 yıl önce