|

KEY ödemelerine tepki

Özerk Diyanet-Sen Van Temsilcisi Ferit Önür, "Kişilerin bilgileri aleni bir şekilde ortalıkta dolaşıyor. Memurların çoğu hayal kırıklığına uğradı" dedi.

İha
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 20:24 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
KEY ödemelerine tepki
KEY ödemelerine tepki

Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası (Özerk Diyanet-Sen) Van Temsilcisi Ferit Önür, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde büyük sorunlar yaşandığını iddia etti.

Özerk Diyanet-Sen Van Temsilcisi Ferit Önür, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile KEY ödemelerine tepki gösterdi. Önür, yıllarca memurun iradesi dışında kesilen bu paraların nihayet KEY adı altında artık ödendiğini belirterek, "Ancak memurların çoğu hayal kırıklığına uğradı. Kimisinin hesabında eksik para var. Kimisinin ise hiç para yok. Kişilerin bilgileri aleni bir şekilde ortalıkta dolaşıyor. Bu bir skandaldır" dedi.

Siyasilerin artık afaki nutukları bırakıp ülke gerçeklerine dönmesini isteyen Önür, bu belirsizliğin çözüm adresinin icra makamı olan hükümet olduğunu söyledi. Önür, "Milletvekilleri kendileri ile ilgili konularda çok çaba harcıyor. Ama konu halk olunca pek ortalıkta görünmüyorlar. Vekiller artık bu çifte standardı bırakmalı ve bir an önce çözüm üretmelidirler. Yine buradan başta Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan memur ve emekliler olmak üzere, imam, müezzin ve diğer tüm arkadaşlarımızı hak kayıplarından dolayı kurumlarına başvurmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

16 yıl önce