|

Kılıçdaroğlu: Bütün partiler amasız, fakatsız hareket etmeli

Ankara'da meydana gelen büyük patlama sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da gerçekleştireceği mitingleri iptal ederek Ankara'ya gidiyor. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, bütün partilerin amasız fakatsız hareket etmesi gerektiğini, terörün durdurulması için kendilerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Yeni Şafak
11:47 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:59 - 10/10/2015 Cumartesi
DHA

Ankara'da meydana gelen ve 20 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin yaralandığı büyük patlama sonrası, CHP İstanbul'da gerçekleştireceği mitinglerini iptal etti. Ankara'ya gideceğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patlamayla ilgili açıklama yaptı.



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankaradaki bombalı saldırılar üzerine Türkiyedeki bütün etkinliklerini iptal ettiklerini, bu acıların son bulmasını umduklarını söyledi. Ankaraya gitmeye karar verdiğini partili yöneticilerle ne yapacaklarını görüşeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:



"Bilgi almaları için bütün milletvekillerimizi gönderdim. Gelen rakamlar iç acıcı değil. 2 canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir öğrenmek isteriz. Gerçeğin altını da çizmek gerekiyor. Yazık günah değil mi bu ülkeye? Beraber huzur güven içerisinde yaşayabiliriz. Ne derdimiz var? Neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsin. Huzur içinde yaşayan bir ülke istiyoruz. Görüş ayrılıklarımız olabilir. Ancak bunu terör noktasına taşımayı kabul etmiyoruz. Terörü bitirme konusunda bizden kim ne istiyorsa açık çek veriyoruz. Ne isteniyorsa yapmaya hazırız. Terörü bitirmek için ne istiyorsanız bütün gücümüzle onu yapmaya hazırız. Analar ağlamasın lafla ağlamıyor. Çaba harcamamız gerekiyor. Defalarca söyledim tekrar söylüyorum bütün siyası partilerin amasız, fakatsız hareket etmelidir. Teröre karşı hepimizin onurlu dik davranmamız gerekiyor. Bedel ödememiz gerekiyorsa öderiz." açıklaması yaptı.

#chp
#kemal kılıçdaroğlu
#ankara patlama
8 yıl önce