|

Davutoğlu’dan “dönüşümlü başbakanlık” cevabı

Koalisyon senaryoları arasında konuşulan AK Parti-CHP koalisyonu gündemdeki yerini koruyor. Başbakan Davutoğlu, CHP'nin dönüşümlü başbakanlık şartına "O ancak 23 Nisan'da başbakan olabilir. Bir de arzu ederse 1 Nisan'da 1 günlüğüne. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Bizim oy oranımız ve milletvekili sayımız ortada, CHP'nin sayısı da ortada" yanıtını verdi.

Yeni Şafak
10:19 - 22/06/2015 الإثنين
Güncelleme: 12:42 - 22/06/2015 الإثنين
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı'nın görevi tevdi etmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon çalışmalarına başlayacak. Koalisyon senaryolarını değerlendiren Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi CHP'de, AK Parti'nin MHP ile koalisyon kurmak istediği düşüncesi hakim olduğu, MHP'de ise AK Parti'nin CHP ile koalisyonu tercih edeceği görüşünün ağır bastığını ifade etti.



MHP'nin koalisyona girmek istemediği için ortaya şartlar koyduğunun altını çizen Selvi yazısında "AK Parti, Bahçeli'ye mecbur, Kılıçdaroğlu'na muhtaç değil. Koalisyon kurulamazsa, millete gidilir" dedi.



CHP'nin “Dönüşümlü başbakanlık" isteği


Bahçeli'ye başbakanlık teklifininin Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile koalisyonu parti tabanına anlatabilmek için elini güçlendirmeye dönük bir hamle olduğunu belirten Selvi, CHP'nin “Dönüşümlü başbakanlık"

isteğini "

CHP'nin nabzını tuttum.


CHP'de, AK Parti ile koalisyon hala ağırlığını koruyor. Peki CHP, AK Parti ile koalisyon için ne istiyor? 80 milletvekili olan Devlet Bahçeli'ye önerdiği Başbakanlığı, 258 milletvekili olan AK Parti'nin kendisine altın tepsi ile sunmasını istiyor. “Dönüşümlü başbakanlık" CHP'nin, AK Parti ile koalisyonunun ön şartı haline gelmiş durumda. 1 yıl Davutoğlu, 1 yıl Kılıçdaroğlu" ifadeleri ile aktardı.



"O ancak 23 Nisan'da başbakan olabilir
"


Başbakan'la görüşme sırasında TÜSİAD Başkanın dönüşümlü başbakanlık konusunu gündeme getirmesi üzerine Başbakan, "O ancak 23 Nisan'da başbakan olabilir. Bir de arzu ederse 1 Nisan'da 1 günlüğüne. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Bizim oy oranımız ve milletvekili sayımız ortada, CHP'nin sayısı da ortada" karşılığını verdi. Selvi, dönüşümlü başbakanlığın kabul edilmemesi halinde CHP'nin tahkim edilmiş başbakan yardımcılığı

gibi alternatif bir formülü gündeme aldığının altını çizdi.






#AK Parti-CHP koalisyonu
#Davutoğlu’dan “dönüşümlü başbakanlık” cevabı
٪d سنوات قبل