|

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşme

Kemal Derviş bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde baş başa bir görüşme yaptı. Derviş, Kılıçdaroğlu'ndan gelen, olası bir CHP iktidarında "dışarıdan bakanlık" teklifine olumlu yanıt verdi.

Yeni Şafak
17:28 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:36 - 26/03/2015 Perşembe
DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Derviş ile görüştü. Kılıçdaroğlu "Kemal Derviş'le hem Türkiye'nin, hem dünyanın sorunlarını görüştük. Özellikle ekonomi konusu Sayın Bakanın uzmanlık alanı. Ekonomiye yaptığı katkıları, Türkiye'yi krizden çıkarma aşamasındaki çabalarını sadece CHP olarak biz değil bütün Türkiye takdirle anıyor" dedi. Kemal Derviş ise, "CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz dedik birbirimize ve ondan sonra tabi bir görev sözkonusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye'yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur" dedi.



KILIÇDAROĞLU : SADECE CHP OLARAK BİZ DEĞİL BÜTÜN TÜRKİYE TAKDİRLE ANIYOR


Kılıçdaroğlu "Sayın Kemal Derviş'le hem Türkiye'nin, hem dünyanın sorunlarını görüştük. Özellikle ekonomi konusu Sayın Bakanın uzmanlık alanı. Türkiye ekonomisiyle ilgili, dünya ekonomisiyle ilgili gözlemlerini, analizlerini aktardı. Son derece mutluyuz. Ekonomiye yaptığı katkıları, Türkiye'yi krizden çıkarma aşamasındaki çabalarını sadece CHP olarak biz değil bütün Türkiye takdirle anıyor. Bu süreç içerisinde bizim ekonomi programımız üzerinde de, seçim bildirgemiz üzerinde de konuştuk. Kendi düşüncelerini aldım. Önemli katkıları oldu. Bana göre çok verimli bir görüşme. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.



"İSTİHDAM YARATABİLMEK İÇİNDE EĞİTİMDE BÜYÜK HAMLELER YAPMAK GEREKİYOR"


Kemal Derviş, "Kemal bey çok teşekkürler. Vaktiniz çok dar biliyorum. Benim içinde çok yararlı bir görüşme oldu. Dünya ekonomisini, Türkiye ekonomisini, Avrupa sorunlarını, Yunanistan'ın rol durumunu ve bunun dünya ekonomisine etkisini konuştuk. CHP'nin programındaki yenilemeleri de konuştuk. Bir çoğu gerçekten yeni ve Türkiye'ye çok yararlı olabilecek unsurlar. Zor bir dönemden geçiyor Türkiye hakikaten. Hem uluslararası şartlar, hem de içerdeki şartlar hakikaten durumu zorlaştırıyor. Umarım 7 Haziran'dan sonra daha kararlı ve daha gerçekten hızlı büyümeye yönelik adımlar atılabilir. Hızlı büyümek için bugünkü çağda artık yeni teknolojiyi getirmek, yeni teknolojiyi Türkiye'nin şartlarına uyarlamak, onunla istihdam yaratmak ve tabi onunla istihdam yaratabilmek içinde eğitimde büyük hamleler yapmak gerekiyor. Yönetimde büyük hamleler yapmak gerekiyor" diye konuştu.



"GÖREV ALMAK BENİM İÇİN HER ZAMAN BİR BÜYÜK MUTLULUK KAYNAĞI OLUR"


Kemal Derviş, sözlerini şöyle sürdürdü; "70'li yıllardan buyana sosyal demokratım ve Cumhuriyet Halk Partiliyim. Vatandaşlık hakkım ve sosyal demokrat milletvekili olmam bu seçim yarışına girmem mümkün değil. Zaten Genel Başkan da benden böyle bir şey istemedi. Ama sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz dedik birbirimize ve ondan sonra tabi bir görev sözkonusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye'yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur."



"ÇOK ÖNEMSİYORUZ"


Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi, "Bence çok güzel. Yıllarını sosyal demokratik kültüre vermiş, o konuda çok önemli çalışmalar yapmış bir uygulamacının, bir siyasetçinin sosyal demokrat kültürü içselleştirmiş bir siyasetçinin bize katkı vermesi çok ama çok önemli. Sizin vereceğiniz katkı inşallah CHP iktidarında sadece CHP'ye değil, Türkiye'ye verilmiş önemli bir katkı olacaktır. Çünkü Türkiye bilgi toplumunu yakalamak, eğitime çok önemli kaynaklar ayırmak, eğitimi desteklemek, öğretmeni bu toplumun en saygın unsuru haline getirmek çok ama çok önemli. Az önce ifade ettiniz Türkiye'nin teknoloji üretme kapasitesi aslında var ve bu kapasiteyi harekete geçirmemiz gerekiyor. Üniversitelerin bilgi üretmesi gerekiyor. Bunu yapacak olanlarda sosyal demokratlar aslında. Bütün dünyada da sosyal demokratlar yapmıştır bunu. Bu açıdan sizin vereceğiniz katkıyı biz çok önemsiyoruz Sayın Bakanım."



Kemal Derviş sözlerini şöyle tamamladı; "Çok teşekkürler. Sosyal demokrasi demek bu çağda özel sektöre, piyasa ekonomisine gerçek anlamda destek olmak, yarışmayı verimlilik açısından önemsemek, herkese eşit şartları sağlamak ve tabi insan unsurunu ve insan unsurunu ön planda tutarken eğitimli, vasıflı, bugünkü zor yeni teknolojileri sanki doğumundan biliyormuş gibi bir insanı yaratmak ve o insanla o ülkeyi ve ekonomiyi ileri götürmektir. Burada devletinde tabi çok önemli bir görevi var. Sosyal demokrasi devletle özel sektörün iyi bir dayanışma ve iyi bir denge içinde birlikte yürümesi anlamına geliyor."


#Kemal Derviş
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#sürpriz görüşme
9 yıl önce
default-profile-img