|

Kılıçdaroğlu'nun yerine gelecek isim belli oldu

CHP Parti Meclisi'nin aldığı kararla İstanbul, İzmir, Ankara'da birinci sıra adayları kadın olacak. İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday olması beklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, karar gereği üçüncü sıradan aday olacak. Yerine ise 1. sıradan Prof. Dr. İştar Gözaydın'ın aday gösterileceği dile getiriliyor.

12:40 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:51 - 2/03/2015 Pazartesi
Diğer
CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular dün sona erdi. Yaklaşık 2 bin 500 aday adayının başvuruda bulunduğu ve başvuranların 500'e yakının kadın olduğu dile getiriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 2. Bölge için kontenjan başvurusu yaptı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki seçim bölgelerinde ilk sıraları kadın adaylara bırakma kararı alan Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul 2. Bölge 3. sıradan aday olacağı belirtiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki yedi seçim çevresinde partisinin 1. sıra milletvekili adaylarının kadın olacağına ilişkin Parti Meclisi kararı alınması sonrası, parti kulislerinde bu isimlerin kim olabileceği tartışılıyor.

 

CHP LİDERİ SIRASINI VERDİ

Radikal'de yer alan habere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da seçim bölgesi olan İstanbul 2. Bölge 1. sıra için Prof. Dr. İştar Gözaydın'ın ismi geçiyor. Doğuş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin eski Dekanı Prof. Dr. İştar Gözaydın milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti.  Din-devlet ilişkileri, modernite, hukuk ve siyaset üzerine çalışan Gözaydın'a göre Diyanet'in varlığı laiklik ilkesine ters değil. Ama “tekel olmaması, din hizmetlerini sunan kurumlardan biri olması lazım.” Gözaydın, Alevilerin ve talep eden tüm inanç gruplarının ayrı bir Diyaneti olabileceğini söylüyor. İstanbul 2. Bölge'den kontenjan adaylığı için PM üyesi Gülseren Onanç da başvuruda bulundu.

 
#CHP
#milletvekilliği aday adaylığı
#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#Parti Meclisi
#Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey
9 yıl önce