|

Polis beyaz saçlı bombacıyı arıyor

İstanbul Kağıthane'de bulunan Adımlar Dergisi bürosuna düzenlenen gelen bombalı saldırıyla ilgili olarak, polis beyaz sakallı, uzun boylu ve 40-45 yaşlarında bir kişiyi arıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 16:19 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Bombalı saldırıya uğrayan Adımlar Dergisi'nin bulunduğu büroya bombayı koyduğu iddia edilen şahsın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine göre beyaz saçlı ve beyaz sakallı, uzun boylu ve 40-45 yaşlarında bir kişi olduğu öğrenildi. Polis şimdi bu kişiyi arıyor.



İRAN ŞÜPHESİ


Adımlar'a yakın isimler, İran konsolosluğu önündeki gösteriye de katılmışlardı. Saldırı sonrası polise ifade veren bazı kişiler ilk şüpheli olarak Suriye ve İran'a yakın unsurları gösterdi. Saldırıyı henüz 15 Mart'ta açılan Twitter hesabından üstlenen ve ismi yeni duyulan Halk Savunma Birliği isimli bir örgüt üstlense de bunun bir kandırmaca olduğu düşünülüyor. Bir iddia da saldırıyı DHKP/C'nin yaptığı yönünde. Polisle görüşen isimlere göre DHKP/C bu saldırıda 3. sıradaki şüpheli.



BOMBACI BEYAZ SAÇLI


Güvenlik kameralarında beyaz saçlı ve beyaz sakallı, uzun boylu ve 40-45 yaşlarında bir şahsın bombayı koyduğu kanısına varan polis şimdi bu kişiyi arıyor. 25 Mart'ta düzenlenen saldırıda Ünsal Zor hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralanmıştı. Öte yandan polisin zaman zaman Adımlar Dergisine ziyaret gittiği belirtilen Mustafa Seyfullah Kılıç'ın ilişkilerini araştırdığı öğrenildi. 1997-2000 arasında cezaevinde yatan Kılıç'ın bir dönem Afganistan'da kaldığı Taliban hakkında ölüm emri çıkardığı için kaçtığı belirtiliyor.



URAL'LA AYNI CEPHEDE


En son Suriye'nin Lazkiye kırsalında, muhaliflere yönelik Mukaveme-i Suriye isimli bir milis ordusu kuran Mihraç Ural'la birlikte silahlı poz veren Kılıç'ın Irak ordusu ile Şii milislerin ortaklaşa operasyon yürüttüğü Tikrit'te milislere destek verdiği ileri sürülüyor.



#Adımlar Dergisi
#patlama
#Mustafa Seyfullah Kılıç
9 yıl önce