|

Kızım iyileştikçe acımız azalıyor

Yeni Şafak’ın gündeme getirdiği Suriyeli Sümeyye’nin tedavisi tamamlandı. Gözünden ameliyat geçiren Sümeyye’nin ellerine ve ayaklarına deri nakli yapılmıştı. Üç aylık tedavi sürecinin ardından hastaneden taburcu olan Sümeyye, ailesiyle mutluluğunu paylaşıyor. Anne Fatma Şehani, “Bu günleri gördüm ya, şükürler olsun. Kızım iyileştikçe acımız azalıyor ve unutuyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 21:58 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye’de Esed rejiminin saldırılarında bombaların hedefi olan ve bütün vücudu yanan 5 yaşındaki Sümeyye Şehani’nin 3 ay önce başlayan tedavi süreci tamamlandı. Yeni Şafak’ın ‘Sümeyye’nin sessiz çığlığı’ haberi ile gündeme getirdiği ve hayırsever bir iş adamının hastane masraflarını karşıladığı Sümeyye, tedavinin verdiği sağlıklı sonuçlarla mutluluğunu yaşıyor. Sümeyye, son olarak tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Hastanesi’nden dün taburcu oldu. Anne ve babası Sümeyye’nin mutluluğunu paylaşırken, kızlarının sağlığına kavuşması ailede mutluluk oluşturdu. Sümeyye’nin annesi Fatma Şehani, “Savaştan kaçarak Türkiye’ye geldik. Çok acılar çektik ve çekiyoruz. Fakat kızımın tedavi olması ve iyileşmeye başlaması tüm acılarımızı azaltıyor” diye konuştu.


HALEP’TE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Suriye’de 4 yıldır süren iç savaş binlerce çocuğun hayatını kararttı. Rejim güçlerinin sivillere attığı bombaların ortasında kalan Sümeyye Şehani de bu çocuklardan birisi. Halep’te ailesiyle birlikte oturan Sümeyye evlerine isabet eden bombaların hedefi olmuştu. 3 yaşındaki kızının ateşin ortasında kaldığını baba Muhammed Şehani 3 ay önce yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı: “Kızımın bulunduğu odaya girdiğimde kendimden geçtim. Bütün vücudu yanmıştı. Onu hemen alıp hastaneye götürdüm. Halep’te Sümeyye’ye ilk müdahale yapıldı ve kızım ölmekten kurtuldu. Fakat tüm vücudu yandı ve tek gözünü kaybetti.”


İSTANBUL’DA YÜZÜ GÜLDÜ

Sümeyye’nin acılı hikâyesi İstanbul serüveninde mutlulukla sonuçlandı. Sümeyye ilk olarak Beyoğlu Göz Hastanesi’nde sağ gözünden ameliyat oldu. Başarılı geçen operasyonun ardından Sümeyye sağ gözüyle görmeye başladı. Ardından Bağcılar Medipol Hastanesi’nde tedavi altına alınan Sümeyye'ye deri nakli yapıldı. Yapılan operasyon ile birlikte Sümeyye ellerini ve ayaklarını kullanabilir hale geldi. 


Siz bize sahip çıktınız

Yeni Şafak’ın ‘Sümeyye’nin sessiz çığlığı’ haberi ile gündeme getirdiği Sümeyye’nin babası Muhammed Şehani, kızının iyileşmesinin ardından mutluluklarını şu sözlerle dile getirdi: “Biz burada mağdur durumdayız. Ülkemizden uzak yaşamaya çalışıyoruz. Kızımın çok zor bir hayatı vardı. Siz bize sahip çıktınız. Kızım artık gülüyor. Bu mutluluk bize yeter. Şimdi çalışıp kızıma iyi şekilde bakacağım” şeklinde konuştu.

#suriye
#esed
#sümeyye
#savaş
9 yıl önce